Trump tilbake på YouTube og Facebook

Trump er tilbake på Facebook og YouTube

Fredag var Trump tilbake på både YouTube og Facebook etter to års utestengning. Plattformene kan bli viktige for den tidligere presidenten opp mot valget i 2024. Nå hevder imidlertid Trump at han vil bli arrestert på tirsdag.

Da Trump ble utestengt fra Twitter, Youtube og Facebook etter stormingen av den amerikanske kongressen 6. august 2021, bestemte han seg for å starte sin egen plattform. Truth Social, som kun er tilgjengelig i USA har omtrent to millioner månedlige aktive brukere. Trump selv har nesten fem millioner følgere på tjenesten.

Det er lite i forhold til hans samlede følgermasse på sosiale medier i forkant av valget i 2016. Kombinert anslås det at Trump den gang nådde ut til 146 millioner følgere med sine budskap.

Les også: Derfor kollapset Silicon Valley Bank

«I’M BACK!»

Trump fikk Twitter-brukeren sin tilbake i november etter at Elon Musk holdt avstemning. Foreløpig har han ikke brukt kontoen og har uttalt at han heller ikke ser noen grunn til det. Derimot sier en talsperson for Trumps 2024-kampanje at Facebook denne gangen blir en viktig plattform. Trump markerte at han var tilbake på YouTube med en film med tittelen «I’M BACK!» hvor han står på en talerstol i New York under et valgkampmøte, og beklager at publikum har måttet vente.

YouTube skriver i en tweet at de fortsatt evaluerer risikoen for vold i den virkelige verden, mens de forsøker å gi brukerne en balansert tilgang til neste valgs kandidater.

Hevder han blir arrestert på tirsdag

Kanskje spiller det ikke så mye rolle hvorvidt Trump får tilbake kontoene sine eller ikke. I et innlegg skrev Trump lørdag at han vil bli arrestert på tirsdag, uten å skrive noe mer om hvorfor. I så fall kan det muligens bli vanskelig for Trump å stille til valg.

Ifølge ABC Nyheter har myndigheten bygget opp en tiltale i forbindelse med penger Trump skal ha betalt til pornoskuespiller Stormy Daniels i forkant av valget i 2016. Trump oppfordrer også sine følgere til å protestere mot en eventuell arrestasjon og sier at han ikke har noen planer om å avblåse sitt kandidatur, selvom han skulle bli arrestert.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.