Spillkonvent utestenger Hogwarts Legacy og alle andre Harry Potter-spill

Games Done Quick utestenger alle Harry Potter-spill og føyer seg på listen over spillere og institusjoner som tar avstand fra Hogwarts Legacy, på grunn av J. K. Rowlings uttalelser om transaktivismen.

Sist ut er Games Done Quick, et stort ‘speed run’-arrangement som går av stabelen førstkommende søndag. På deres nettsider kan man lese at Harry Potter-spillene, inkludert Hogwarts Legacy er blant spillene som ikke er velkomne. Spillet har innhold, visninger eller en opprinnelse som Games Done Quick anser som uegnet for sin stream.

Det er mange spill på listen, blant andre Five Nights at Freddy’s Series* og God of War.

Spiller for en god sak

Games Done Quick er et maraton-arrangement for veldedighet som har vært arrangert siden 2010. ‘Speed runs’ går ut på å komme igjennom spill på kortest mulig tid, og de som deltar i Games Done Quick er gjerne spesialiserte dyktige spillere som kjemper om rekorder i forskjellige spill.

Alt sammen streames på Twitch hvor seerne oppfordres til å gi penger til en god sak.

Et av arrangementene er ‘Awesome Games Done Quick’, som holdes hver januar hvor pengene går til Prevent Cancer Foundation. ‘Summer Games Done Quick’ holdes i juni eller juli og samler inn penger til Leger uten grenser.

Hogwarts Legacy er tross alt ganske inkluderende

Hvorfor organisasjonen har valgt å utestenge det populære Harry Potter-spillet har de ikke uttalt, men mange spekulerer i at det har med J. K. Rowlings uttalelser om transaktivismen å gjøre. Rowling har uttalt at hun ser Harry Potter-franchisens økonomiske suksess som en anerkjennelse av hennes synspunkter. Derfor velger flere å boikotte både spillene, bøkene og filmene.

Les mer

Spillet i seg selv må kunne sies å være et inkluderende spill. Handlingen, som er lagt til Galtvort på 1800-tallet inkluderer en god blanding karakterer fra hele verden, noe som ikke nødvendigvis er representativt for samtiden. Dessuten skal man ikke mange minuttene inn i handlingen, før man møter spillets første transkarakter, Sirona Ryan.

Sirona Ryan, Harry Potter-seriens første transkarakter. (Ill: Hogwarts Legacy)

Det at utviklerne hadde inkludert en transkarakter ble tatt godt imot av bevisste spillere verden over, skriver Mirror. Men det gikk ikke lang tid før tusenvis hadde påpekt én stor flause ved karakteren. Navnet Sirona, begynner på Sir. Og etternavnet Ryan, er mer gutteaktig enn jenteaktig.

Sirona Ryan er en helt vanvittig ting å kalle Harry Potter-universets første transkarakter.

Jaclyn Moore, Queer as Folk, Mirror.

Får royalties

Rowling selv er ikke involvert i Hogwarts Legacy. Men spillet er unektelig koblet opp mot skaperens univers. Dessuten får hun royalties. Derfor boikotter både spillsamfunn og enkeltspillere spillet.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.