Snapdragon 888 lover høyere hastigheter, bedre grafikk og smartere kunstig intelligens

Neste års prosessorer fra Snapdragon blir opp til 25% raskere, får 35% raskere grafikkprosessering og blir mer strømeffektiv.

Har du en Android-telefon er det stor sjanse for at det sitter en Snapdragon prosessor i den. Nå er neste års prosessorer avslørt og de blir mye kraftigere enn årets.

Qualcooms nye Snapdragon 888 får den nye Kryo 680 prosessoren som blir en av de første prosessorene med Arms siste Cortex-X1 kjerne. Denne blir opptil 25 prosent raskere enn årets prosessorer med klokkehastigheter opptil 2,84Ghz.

Prosessorens nye Adreno 660 GPU (grafikkprosessor) tar det ifølge Qualcomm det største spranget fra en generasjon til neste med hele 35% raskere grafikk. GPU og CPU blir 20 og 25 prosent mer strømeffektive.

Noe som betyr at nesteårs mobiltelefoner kan få bedre batteritid enn dagens.

888 får også 5G-chip integrert rett i prosessoren, slik at produsenter slipper å bekymre seg for hvor de skal plassere chipen. Det integrerte 5G-modemet blir også mer effektivt og får 5nm’s transistorer i likhet med resten av brikkesettet.

(Ill: Qualcomm)

Qualcomm gjør også store forbedringer når det kommer til kameraprosessering. Nye Spectra 580 ISP som sitter i prosessoren klarer å ta opp tre 4K HDR – videoer samtidig (for alle gangene man har bruk for det).

Prosessoren klarer også å ta 120 bilder i sekundet med 10 MP oppløsning og 4K film i 10-bit. Med andre ord høres det ut som at kanskje kameraprodusentene også burde se til Qualcomm for neste generasjons lommekameraer.

Snapdragon 888 kommer også med en egen oppgradert prosessor for kunstig intelligens

Hexagon 780 er Qualcomms sjettegenerasjons AI-prosessor. Denne skal være bedre på alt fra bildebehandling og spill til stemmeassistenter og andre AI-funksjoner.

Les mer

Med andre ord fortsetter utviklingen i større hastighet enn noensinne og det blir spennende å se hvordan neste generasjons mobiltelefoner utnytter potensialet i Snapdragon 888.

De første mobilene med det nye brikkesettet forventes i første kvartal av 2021. Fremtiden er nå.

Kilde: Qualcomm

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.