TEST: OnePlus 8T er overlegen: Alt sitter og ladehastigheten er ekstrem

For et år det har vært for OnePlus.

OnePlus 8 og 8 Pro kom i april, i juli ble Nord lansert og nå er OnePlus 8T presentert. Men hva er det som skiller disse modellene og hva er det som er nytt med OnePlus 8T?

Se videotesten på ITavisens Youtube:

OnePlus 8Ts spesifikasjoner

  • Prosessor: Qualcomm® Snapdragon 865
  • RAM: 8GB LPDDR4X / 12GB LPDDR4X
  • Lagring: 128 GB / 256 GB UFS 3.1
  • Kamera:
    • 48 MP standard vidvinkel, 0.8 μm, OIS, f/1.7
    • 16 MP, ultra vidvinkel, f/2,2, 123°
    • 5 MP macroobjektiv
    • 2 MP monokromatisk objektiv
  • Frontkamera: 16 MP, 1.0 μm, f/2.4
  • 5G
  • Vekt: 188 g
  • Batteri: 4500 mAh
  • Warp Charge 65W hurtiglading
  • 3D Corning® Gorilla® Glass
  • Farger: Aquamarine Green, Lunar Silver

Foro?

Noen som kjenner seg igjen i foro? (Fear of running out.) Vel, OnePlus 8T lader så raskt at jeg har sluttet å tenke på lade. Jeg setter den ikke i støpselet før jeg legger meg en gang, fordi jeg like gjerne kan plugge den i mens jeg går i dusjen om morgenen.

OnePlus er et underselskap av Oppo som lanserte 65W trådløs lading allerede i juli, og det skulle bare mangle at OnePlus får låne litt av ladeteknologien. Og 65W er luksus.

(Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Telefonen håndterer den store hastigheten ved å dele batteriet i to og lade hvert batteri med halv hastighet. 12 forskjellige varmemålere passer på at temperaturen i batteriene ikke blir for varme.

Til sammenligning lader iPhone 11 med maks 18W. Batteriet til 8T er på 4500mAh og en full ladning skal ta 39 minutter. Selv har jeg ladet fra 20-100 prosent på under en halvtime.

Dessverre har ikke telefonen trådløs lading, men det er ok for meg når jeg sjelden trenger å lade i mer enn 15 min.

Skjermen på 8T krummer seg ikke overkantene som 8 og 8 Pro, men er flat.

OLED-panelet har forholdsvis tynne rammer og 120Hz oppdateringsfrekvens som storebror OnePlus 8 Pro. Og skjermen er flott å se på. Fargene er naturlige og mer nøyaktige enn tidligere.

Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Skjermen er 28 prosent tynnere enn tidligere og ligger dermed enda mer i overflaten. Den er også lysere og klarer 1100 nits. Til sammenligning klarer iPhone 11 Pro Max 770 nits, mens nye iPhone 12 stopper på 1200 nits. S20 Ultra har en rekord på 1342 nits.

OnePlus 8T er responsiv og ting føles mykt. Likevel føles den av en eller annen grunn ikke like responsiv som 8 Pro.

Når jeg blar går ting raskere på 8 Pro, men jeg innbiller meg at det har med animasjonshastighetene og Android-versjonen å gjøre og ikke telefonen.

8T og 8 Pro (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Det loves oppdateringer fortløpende, så kanskje de gjør noe med det. Altså, forskjellen er mikroskopisk, men den må nevnes.

Skjermen i 8 Pro har også noe som kalles «comfort tone». Dette gjør at skjermen stiller inn fargetemperaturen etter omgivelsene. Det bidrar nok også til at 8 Pros skjerm føles hakket vassere.

Hvilken telefon er egentlig dette oppfølgeren til?

Rent spirituelt er dette oppfølgeren til OnePlus 8, mens 8 Pro fortsatt står seg som det aller mest flaggskipete flaggskipet i OnePlus’s lineup.

Likevel ligner 8T mest på OnePlus Nord rent visuelt, uten at jeg tror den er ment å være en konkurrent til den. Derimot tar den over for 8.

Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Men akkurat hva OnePlus tenker med å overflødiggjøre sine halvt år gamle modeller vet jeg ikke.

«Kamerahumpen» i telefonen er blitt flatere siden sist. Jeg trodde ikke store kamerahumper plaget meg, men jeg merker at det er godt at denne er litt flatere. Humpen er flyttet til høyre side i stedet for midten, og siden den er flatere vipper den ikke noe særlig når man legger den på bordet.

Hovedkameraet har en 48 MP sensor som resten av rekken og i godt lys blir disse bildene veldig skarpe.

Fargene i kameraet har også blitt gode og naturtro, takket være god bildeprosessering. Og når jeg tar bilde av høstløvet i fullt dagslys i 48 MP kan jeg zoome meg langt inn før det blir uskarpt.

OnePlus har også forbedret nattkameraet som har blitt imponerende skarpt og som klarer å fange inn lys der det nesten ikke er lys. Det er ikke like bra som de beste kameratelefonene der ute, men det er ikke langt unna.

Nattmodus har også kommet til video i 8T og når man skrur det på lyser hele verden opp. Nå kan man også få ganske film selv i svarte natten.

Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Ultra vidvinkel blir enda mer ultra

Vidvinkelen på 16 MP er blitt videre siden sist og tar inn 123 grader. Det er mer enn de andre modellene og like mye som S20 Ultra.

Telefonen har også makroobjektiv på 5 MP, som er mye bedre enn det som sitter i Nord, og et monokromt kamera på 2 MP.

Dessverre har ikke OnePlus det doble frontkameraet som OnePlus Nord har, noe jeg hadde håpet at skulle være på plass. Jeg liker godt å ha en ekstrem vidvinkel i front også.

Videokameraet er også skarpt og tar 4K i 60 FPS. Kameraet tar opp sakte film i 480 bilder per sekund i 720p.

Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

OnePlus 8T er en av de første telefonene med Android 11, utenom Googles egen Pixel 5 og resten av OnePlus-serien som får oppdateringen fortløpende.

I mine øyne er OxygenOS den mest responsive og kanskje den beste Android-versjonen, og med Android 11 kommer nye funksjoner og designendringer. Blant annet gjør OnePlus som Samsungs One UI og optimaliserer OSet for bruk med én hånd.

Les mer

I OxygenOS 11 får OnePlus også endelig Always-on-display. Man kan blant annet velge et always-on-display som selskapet har utviklet sammen med en gjeng studenter, som viser deg hvor mye du bruker telefonen i løpet av en dag.

Lettere å styre hjemmet

I Android 11 er et nytt kontrollsenter som dukker opp når man holder inne påknappen hvor man kan styre enhetene som er koblet på nettverket hjemme. Man får også opp kortinformasjonen til betalingskortet som ligger inne og boardingpass og sånne ting.

(Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

OSet har også en ny chatteboblefunksjon, slik at alle chatte-apps får chatteboble. Jeg synes chattebobler er slitsomt så jeg skrudde det av med en gang. Men det er sikkert noen som blir glad for det.

Android 11 har også fått varslingshistorie slik at man kan hente opp utgåtte varsler som kan kanskje fjernet uten å mene det. Nattmodus har også blitt forbedret og så er det en ny funksjon i kamera som lar deg dele bildet du har tatt med det samme. Denne funksjonen er fin

Nattmodus i Android 11. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Sist men ikke minst kan man nå bruke Google Assistant i apps. Jeg kan for eksempel be assistenten om å åpne Instagram og gå inn på en bruker.

Hva mer kan man egentlig ønske seg av en telefon? 120Hz, bra kamera, 65W lading, Android 11…

8T har også et sett med imponerende stereohøyttalere som spiller overraskende høyt. Høyere enn det meste jeg har vært borti. Med andre ord har denne telefonen omtrent alt jeg kan ønske meg av en smarttelefon.

Likevel spør jeg meg selv om det er litt lite som er nytt. Var 8T virkelig nødvendig når man allerede hadde Nord, 8 og 8 Pro?

Kamerahumpen til 8T er mindre enn forgjengernes. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

OnePlus’ fire telefoner er påfallende like, selv om de plasserer seg i ganske ulike priskategorier. Men mest sannsynlig er 8T det beste valget av de fire, pris og ytelse tatt i betraktning.

Telefonen kommer i to versjoner, to forskjellige farger og koster 6799 kroner eller 7799 kroner. Den prisen er det ingenting å si på, så for meg får telefonen…

10/10!

(Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

One more thing

OnePlus Buds Z er de OnePlus’ nye in-ear-propper. Hver propp har et 10 mm stort element som i likhet med de forrige skal levere rikelig med bass. Disse har vi ikke testet ennå, men de skal ha 3D-lyd fra Dolby Atmos og 20 timer batteritid. 10 minutter lading gir 3 timers bruk. De har IP55-sertifisering og skal tåle sprut og svette og ryktes å bli billigere enn forgjengeren OnePlus Buds.

Selskapet lanserer OnePlus Nord i enda en farge: Gray Ash.

Grey Ash kommer med 12 GB RAM, 256 GB lagring og blir tilgjengelig i Europa den 15. oktober for 5690 NOK.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.