ZAZU Robby the Baby Rocker: Et «must» i pappapermen

ZAZU Robby the baby Rocker er en vuggemaskin som aktiveres av barneskrik. En obligatorisk dings i pappaperm. Kun småting trekker ned.

Det nærmer seg pappaperm. Endelig er det din tur til å slappe av, gå turer, lese bøker, skrive, male, snekre, spille Xbox, (you name it!) hva enn din pasjon måtte være – det som gir deg livsglede – og hele perioden på statens regning. Det er bare ett problem. Du må ta vare på en baby.

Ikke hvilken som helst baby heldigvis. Din egen lille øyensten. Men likevel et forstyrrende element i en ellers fri og fantastisk hverdag. Da er det jammen godt det finnes baby-tek: Dingser som gjør pappapermen litt enklere.

En ren mekanisk jobb

Jeg er inne i min andre pappaperm på nokså kort tid. Og har som sikkert mange andre foreldre erfart at babyen våkner når vognen står stille. Ofte er det bare et lite dytt, eller lett vugging som skal til for at barnet drømmer videre i sitt baby-drømmeland.

En så mekanisk og meningsløs oppgave, har jeg tenkt, må kunne settes bort til maskinene. Ja, når det finnes store språkmodeller må det være noen som har utviklet en baby-vuggemaskin også. Og jommen sa jeg smør.

ZAZU Robby the baby Rocker

…er en slik maskin. Du monterer den på vogn-håndtaket, klikker på ZAZU-knappen og lener deg tilbake. Maskinen lytter etter barneskrik og dersom den hører det, begynner den å vugge.

I min forrige pappaperm testet jeg Sleepytroll Baby Rocker, men da jeg ikke trodde vi skulle få flere barn på en stund, solgte jeg vuggeren. Da vi fikk barn igjen skjønte jeg hvilke tabbe jeg hadde gjort. Denne gangen kjøpte jeg ZAZU istedet. Samme oppfinnelse, til omtrent halve prisen.

Vuggeren kan enkelt festes håndtak av den sylinderformede typen.

Sammenlignet med Sleepytroll er ZAZU mindre og lettere. Begge lades opp med USB-C, men ifølge produktbeskrivelsen har Sleepytroll langt bedre batteritid. Mens ZAZU vugger i 40 minutter, kan Sleepytroll holde det gående i 8 timer. Men uten å ha tatt tiden synes jeg batteritiden i ZAZU er helt adekvat.

Kanskje det er fordi jeg kjører den på svakest styrke, som jeg synes er mer enn kraftig nok. Faktisk skulle jeg ønske den kunne vugge enda svakere. Jeg kjører den heller ikke kontinuerlig, men har på lyttefunksjonen slik at den vugger kun om barnet skriker. Jeg synes det blir feil og unødvendig å la den gå i ett kjør.

Passe diskret.

Når ZAZU er aktivert av lyd vugger den i 10 minutter før den gir seg. Det synes jeg også er i drygeste laget. Ofte holder det med ett minutt. Og hvis ikke babyen sover etter ett minutt er det kanskje fordi det har sovet nok. Den kunne heller lyttet kontinuerlig slik at den stoppet og vugge dersom det ble stille.

Les mer
Tab S9 Ultra

Om du ikke ønsker å bruke lyttefunksjonen, men heller at ZAZU skal vugge kontinuerlig, klikker du på plussknappen. Flere trykk på plussknappen øker vuggestyrken. Hold inne minus for å skru ZAZU av.

Reagerer på helt feil lyder

ZAZU har dessuten reddet nattesøvnen. Snella sover i en dingle jeg har hengt i taket, og ved å feste vuggeren til sengen, slipper vi å stå opp og vugge henne i løpet av natten. Nå sover hun stort sett natten igjennom!

ZAZU har et mindre fotavtrykk enn Sleepytroll.

Men ZAZU er for fininnstilt. Litt for ofte trigges den av andre ting enn barneskrik. Helt andre ting. Lyder som ikke ligger i den høyfrekvente delen av spekteret. Det kan være skritt på asfalten eller voksne stemmer. Litt skuffende. På dette punktet var Sleepytroll bedre. Men det er heller ingen krise. Barnet blir bare vugget litt mer enn nødvendig. Det må også nevnes at ZAZU er stillegående.

tl;dr

Tross enkelte irritasjonsmomenter gjør ZAZU susen. Den hyggelige prisen gjør den dessuten til et enkelt valg fremfor Sleepytroll som koster over det dobbelte. ZAZU er et lettende element for enhver i foreldrepermisjon.

Pros

Mye billigere enn Sleepytroll

Lett, liten og fin

Enkel å bruke

Lader raskt, adekvat batteritid

Cons

For følsom

Kunne hatt mulighet for svakere vugging

Vugger for lenge når den aktiveres

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.