Nest Audio – review! Er den så bra som Google skal ha det til? Ole har testet for ITavisen

Ole tester Nest Audio

Google Nest Audio er arvtageren til Google Home og har 75% høyere volum og 50% mer bass enn forgjengeren.

Den er mindre enn vi skulle tro og måler kun 17 cm i høyden. Og til den utrolige prisen på 999 kroner er dette et spennende produkt. Men hvor mye lyd får man egentlig for 999 kroner?

Hint: Mye lyd:

Vi fikk to stykker tilsendt slik at vi kunne teste hvordan lyden låter når man kobler de sammen. Høyttalerne kan kobles i grupper på mange eller i par for stereolyd. Google har testet høyttaleren i 1000 forskjellige scenarioer i et simuleringsrom for å være sikker på at den låter bra over alt.

Den tilpasser seg omgivelsene og justerer lyden sånn at den låter best mulig akkurat der den er.

Høyttaleren ser ut som en pute og er designet for å gli inn hjemme. Den er laget i 70% resirkulert plast og er et grønt kjøp ifølge Google.

Google Nest Audio
Google Nest Audio (Ill: Ole Magnus Kinapel)

Når vi spør oss selv om dette er en Sonos-killer er det fordi du kan koble opp så mange du vil av denne hjemme og spille samme musikk til alle, eller forskjellig musikk i hvert rom. Systemet gjør med andre ord mye av det samme som Sonos.

Og når høyttaleren bare koster 999 kroner stykk vil nok mange vurdere å gå for en gjeng av disse istedet for Sonos.

Høyttaleren har hverken Bluetooth eller fysiske tilkoblingsmuligheter, men baserer alt på Wi-Fi. På den måten blir den en del av Google-hjemmet ditt og kan snakke med lyspærene, overvåkingskameraene og TVen din. Du kan ringe med den med Google Duo og be den om alt du vanligvis ber telefonen din om.

Les mer

Høyttaleren har tre mikrofoner og plukker opp «Hey Google» selv om man hvisker. Plasserer man en slik i hvert rom har man alltid Google Assistant med seg.

Les saken på ITavisen.no

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.