Sennheiser ACCENTUM True Wireless: Ørepropper det tar litt tid å bli glad i

Med sitt plastikkaktige pragmatiske uttrykk tar det litt tid å bli glad i Sennheiser Accentum True Wireless. Dette er Sennheiser-kvalitet i litt billigere innpakning.

Sennheiser ACCENTUM True Wireless har et plastikkaktige ytre som gjør at de føles en smule billige. Både proppene og etuiet er lett og i matt plast. Men ACCENTUM-serien er litt slik: Pragmatiske produkter med Sennheiser-kvalitet i en litt billigere innpakning enn sine mer kostbare storebrødre.

Boksen er forholdsvis beskjeden i størrelse.

Sennheiser har samarbeidet med Sonova, et selskap som spesialiserer seg på høreapparater, om å lage et helt nytt og maksimalt ergonomisk design. For utseendet har Sennheiser vunnet en Red Dot Design-pris.

Med i esken følger det med tupper i fire forskjellige størrelser. Så disse skal nok passe godt til de fleste ører.

Etuiet disse kommer i er en liten boks i matt svart, og minner om etuiet til Samsung Galaxy Buds Pro, som forøvrig føles mer solide og av kvalitet enn disse.

I motsetning til enkelte andre propper er disse lett å få ut av etuiet.

Men disse er lette, sitter veldig godt i øret, og har nokså god lyd. Men med en prislapp på 2290 kroner, spørs det om ACCENTUM True Wireless er proppene jeg ville valgt.

Spesifikasjoner:

  • 7 mm høytallerelementer
  • Støykansellering, gjennomlytting
  • Bluetooth 5.3
  • USB-C, trådløs lading
  • Ti minutter lading gir én times spilletid
  • Åtte timer spilletid i proppene, 28 timer totalt med etuiet
  • IP54-sertifisering
  • Pris: 2290 kroner

Tross vekten, virker etuiet solid, er passe lite, har fin form og er pent i svart matt. De er de fine å ha i lommen og i øret, med et beskjedent fotavtrykket.

Proppene sitter dessuten godt og oppleves ergonomiske. Men når jeg rister hardt på hodet faller de til slutt ut. Men det gjør alle propper.

Proppene sitter godt.

Proppene har dessuten alt man bør forvente av moderne ørepropper: Heftig støykansellering, god lyd, trådløs lading og IP54-sertifisering som betyr at de skal tåle vannsprut og noe støv.

Pragmatisk

Instruksjonsmanualen ber om at jeg plugger dem til en lader for å koble til telefonen. Prosessen går fort og lett for seg, og proppene er koblet til på under et minutt. Mine propper har kun 10 prosent strøm når jeg pakker dem ut. Ikke helt klare til bruk med andre ord.

Accentum er i mine øyne Sennheisers pragmatiske serie med lydprodukter. Produktene skal bare fungere. Uten for mye pynt eller mikkmakk. De er enkle i bruk, har de viktigste funksjonene og «gjør jobben», uten for mange unødvendige ekstra funksjoner. Og jeg liker produktfilosofien. Jeg savner bare den lille ekstra følelsen av kvalitet.

Med i esken følger det med tupper i ulike størrelser.

Knappen som sitter på hver propp er lett å treffe med fingeren. Et trykk på venstre propp slipper omverdenens lyd igjennom. Tre trykk skrur på støykansellering. Hold inne venstre knapp for å skru ned volumet, hold inne høyre for å skru volumet opp. Tre trykk på høyre propp åpner Siri, Google etc.

Proppene er også gode å snakke i. Særlig med gjennomlytting på, slik at man hører sin egen stemme. I andre enden høres visstnok lyden veldig klar og fin ut.

Lyden

i disse er dessuten stor og god. Bassen er dyp og diskanten klar med god respons i hele spekteret. Lyden er muligens litt «tynn» sammenlignet med JBL Tour Pro 2 som vi akkurat har hatt inne til test. Eller bare annerledes.

Proppene fås også i hvit.

Proppenes høyttalerelementer er på 7 millimeter, litt beskjedent i forhold til Tour Pro 2s elementer på 10 millimeter, og de 11 millimeter store elementene i FreeBuds Pro 2, som koster 2000 kroner. Det er med andre ord ikke sikkert du for mest lyd for pengene i Sennheisers Accentum. Selvom størrelse ikke er alt.

ACCENTUM True Wireless har i mine ører litt mye bass og litt vel rund lyd. Men i Sennheisers app kan du naturligvis justere lyden etter din smak.

Les mer

For elektronika og ting med en beat kommer dessuten proppene godt ut. Appens «bass boost»-funksjon ville jeg dog styrt unna. Denne fyller egentlig ikke på med mer bass, men fjerner diskant.

Støykansellering

Sennheisers app har vi skrevet om tidligere. Den har mange funksjoner, blant annet mulighet til å redusere vindstøy. Proppene er i det hele tatt veldig fine å bruke ute. Les om appen i vår test av Sennheiser Accentum Wireless.

Støykanselleringen er virkelig svært bra. Det blir nesten helt stille. Det eneste man hører såvidt er høyfrekvente lyder. Og man hører hva folk sier om man hører litt etter. Ute i bybildet, blir det veldig stille og rolig, og en passerende trikk er nærmest helt fjernet fra lydbildet. Det kan naturligvis være skummelt.

Sennheiser har vunnet pris for designet.

Også gjennomlyttingsfunksjonen er naturlig og fin. Og tryggere i bybildet. I appen kan man velge intensiteten. Når det er stille plukker proppene opp og forsterker litt bakgrunnsstøy, noe som muligens kan gjøre det enerverende å bruke de i lengre tid med gjennomlytting på.

Proppene smetter på plass i etuiet og er enkle å få ut. De smetter fint på plass med magnet.

tl;dr

Jeg har et litt ambivalent forhold til disse proppene. Sennheiser ACCENTUM True Wireless. Plasten og vekten gir dem et noe billig preg. Men lyden er god og støykanselleringen er helt topp. Lyden er kanskje noe basstunge for min smak, men det kan man jo justere.

Proppene er dessuten pragmatiske på den måten at de gjør det de skal, enkelt og godt. De sitter godt og har knallgod støykansellering. Når man kommer over den umiddelbare lille skuffelsen over det litt plastikkaktige designet, blir man glad i proppene.

Pros

Stor fyldig bass og klare diskanter

Ergonomisk design som sitter godt

God støykansellering

Cons

Plastaktig design som virker litt billig

Litt "tynn" lyd med 7mm element

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.