Donald Trump er skeptisk til TikTok-forbud

Donald Trump deler ikke Joe Bidens iver etter å forby TikTok. For mye makt vil ende i Metas hender, hevder han.

Vil ha forbud mot TikTok

Den populære appen TikTok har kommet under stadig med press fra amerikansk myndigheter. Flere tiltak er allerede iverksatt for å forhindre at det kinesiskeeide sosiale mediet samler data fra amerikanske brukere og dermed utgjør en sikkerhetstrussel.

Amerikanske tjenestepersoner, som i Norge, har ikke lov til å ha appen installert på jobbtelefoner. Delstaten Montana forsøkte i 2023 å innføre et delstatsforbud.

Kritikk mot TikTok er en kampsak for flere amerikanske politikere og TikToks sjef måtte i mars 2023 møte til høring i kongressen. Et totalforbud ønskes av mange og president Joe Biden har annonsert at han ikke vil motsette seg et slikt ønske.

TikTok på sin side hevder at det pågår en svertekampanje mot dem og at et forbud vil begrense ytringsfriheten til over 170 millioner amerikanere. Selskapet har den siste tiden oppfordret sine brukere til å protestere mot planene. Push-varsler har kommet opp på brukernes skjermer med informasjon om hvordan de kan kontakte sine politiske representanter og ytre misnøye.

Les også: Gaza har blitt testlaboratorium for ny israelsk forsvarsteknologi

Meta er en folkefiende

En som også er negativ til et forbud er Donald Trump. Republikanernes antatte presidentkandidat mener et forbud vil gi for mye makt til Meta, en organisasjon han kaller en «folkefiende». Trump, som mandag ble intervjuet av CNBC-programmet Squawk Box, vedgår at det er åpenbar sikkerhetsrisiko med TikTok.

Les mer

Trump forsøkte å gjøre TikTok utilgjengelig for amerikanske brukere da han selv var president i 2020. Han hevder likevel i dag at Meta, og spesielt Facebook, utgjør en større trussel mot USA og at et forbud mot TikTok kun vil gjøre Facebook og Meta mer innflytelsesrikt.

Trump har helt siden 2017 vært svært skeptisk til Facebook og hevder at Meta var partiske under presidentvalget i 2020. Det var likevel gjennom både Facebook og Instagram at Trump begynte å hevde at valget var «stjålet» fra han.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.