Joe Biden vil ha forbud mot KI-stemmer og TikTok

President Joe Biden advarte mot kunstig intelligens under den årlige State of the Union-talen. Han ønsker også et forbud mot TikTok velkommen

Riktets tilstand

Det var både jubel og buing i salen da Joe Biden entret Kongressen torsdag for å holde den årlige State of the Union-talen. Talen, som omhandler rikets tilstand, gir presidenten mulighet til å fremheve gjennomførte politiske vedtak og politikk som er planlagt.

Bidens nesten to timer lange tale dekket alt fra krigene i Ukraina og Midtøsten, til problemer innad i USA. Biden kom også med flere stikk til Donald Trump, mannen han nå høyst sannsynlig vil konkurrere mot i presidentvalget som avholdes i november.

Les også: Gaza har blitt testlaboratorium for ny israelsk forsvarsteknologi

Kunstig intelligens og TikTok

President Biden tok også opp den stadig større problematikken knyttet til misbruk av kunstig intelligens. I februar ble Bidens stemme misbrukt av en «robottelefon.

En KI-versjon av hans stemme ringte rundt oppfordret folk til ikke å stemme under primærvalget i New Hampshire. Fra talerstolen var Biden tydelig på at denne teknologien rett og slett må forbys.

Bruk KI til å beskytte oss mot fare. Forby KI-stemmeimitasjoner og lignende.

President Joe Biden.

Det er ikke bare KI-stemmeimitasjoner presidenten nå ønsker et forbud mot. Til tross for at valgkampen hans har laget egen TikTok-profil, sier Biden at han ikke vil motsette seg et TikTok-forbud.

Les mer

En komité i Representantenes Hus har lagt frem et lovforslag som tar til orde for at den kinesiske stat må selge seg helt ut av ByteDance. Gjør de ikke det vil et forbud mot TikTok i USA være eneste mulig løsning.

Komiteen er urolige over hvor mye data som lagres av de amerikanske TikTok-brukerne og er ikke beroliget av forklaringene til TikTok-sjef Shou Zi Chew.

Se hele State of the Union-talen her: State of the Union 2024 | The White House

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.