Ny Copilot-tast til Microsofts tastaturer

For første gang siden 1994 endrer Microsoft på sitt tradisjonelle tastatur. Nå får Copilot egen tast.

Helt siden 1994 har Microsoft benyttet tastaturet «Natural Keyboard». Tastaturet kom før lanseringen av Windows 95 og operativsystemet NetWare.

Nå har Microsoft annonsert at en ny tast vil tillegges tastaturet. Funksjonen til tasten skal være tilkobling til Copilot, Microsofts KI-plattform som ble lansert i fjor og som større bedrifter nå har begynt å kjøpe tilgang til.

Tasten vil åpne Copilot automatisk og skal funke på maskiner med Windows 10 eller 11 installert. Om du har kjøpt en maskin med det nye tastaturet, uten Copilot installert, vil tasten ha samme funksjon som start-tasten.

Les også: Nye Starlink-satellitter vil gi direkte tilgang til mobilnett overalt på kloden

Les mer

2024 blir «KI-maskinenes år»

Microsoft har annonsert at 2024 blir året kunstig intelligens blir alminnelig for den vanlige PC-bruker. I et bloginnlegg skriver Yusuf Mehdi at de ser frem til hvordan Microsoft kan bruke Copilot i både nettleseren Bing og Microsoft365.

Det ryktes at Microsoft planlegger å lansere Windows 12 iår. Ny Windows-PCer vil komme med den nye tasten.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.