Uåpnede Nintendo 64-spill går for over 70 000 kroner på eBay

  • Gamle Nintendo 64-spill er verdt mye
  • Last ned Zelda: Ocarina of Time med Unreal Engine 5

Har du gamle Nintendo 64-spill liggende å støve, kan de potensielt være verdt en liten formue. På eBay selges noen av spillhistoriens største klassikere for over 14 000 kroner, mens enkelte samlerutgaver går for 70 000 kroner.

Undertegnede har et svært nostalgisk forhold til Nintendo 64. Så nostalgisk at jeg lagde et innslag i Teknokratiets podcast om opplevelsen av å kjøpe en brukt Nintendo 64 på Vestkanttorget i Oslo:

Dyr nostalgi

Nintendo 64-nostalgien er jeg ikke alene om. Nå rapporterer nemlig The Sun at de gamle Nintendo-spillene Super Mario 64 og Zelda: Ocarina of Time Collector’s Edition går for så mye som 1400 dollar (14500 kroner) på nettet.

Les også: Nye Starlink-satellitter vil gi direkte tilgang til mobilnett overalt på kloden

Har du en forseglet uåpnet utgave av samleutgaven, kan du få over 70 000 kroner på eBay! Samleutgaven ble sluppet i Nord-Amerika for de som forhåndsbestilte spillet. Det kom i begrenset opplag og inneholdt en spillkassett i gull.

Men selv alminnelige Nintendo 64-spill, og også godt brukte kassetter går for gode summer. Selv spilleskene alene selges for nesten 1500 kroner.

Undertegnede har to utgaver av Super Mario og én utgave av Zelda liggende i et skap et sted. Men de er langt fra ubrukt, og dessverre ikke samleutgaver. Globalt ble det solgt over 7 millioner eksemplarer av Zelda: Ocarina of Time. Super Mario 64 ble solgt nesten 12 millioner ganger.

For de som lurer er Minecraft verdens mestselgende spill noensinne.

Les mer

Zelda i Unreal Engine 5

Disse spillene var blant spillhistoriens mest populære, og er fortsatt mye spilt idag. For det trenger du en emulator som Project64 som du enkelt laster ned på nett, og såkalte «roms» (spillene) som du finner her. Du kan også spille enkelte 64-titler på Nintendo Switch om du har en tilleggspakke.

For øyeblikket lager utvikler CryZENx en variant av Ocarina Of Time i Unreal Engine 5. Spillet ser fantastisk ut med den nye motoren og kan prøves gratis allerede nå. Zelda med Unreal Engine 5 er ikke komplett, men man kan spille igjennom flere nivåer og områder, sloss med monstre og bruke enkelte redskaper og ting.

Så krysser vi fingrene for at spillet kommer i full utgave med Unreal Engine 5 en dag. Hvordan spillet tar seg ut kan du se her.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.