Jabra Elite 4 – mye lyd og god komfort til en uslåelig pris

Jabra leverer noen svært gode ørepropper med ypperlig støykanselering til en god pris. Dette er ørepropper som kan brukes av de fleste, til det meste.

Nyeste i Elite-serien

Jabra har vært hyppige i leveringen av ørepropper i den såkalte Elite-serien. Elite 4 ble sluppet ikke lenge etter Elite 3 og siden da har både Elite 5 og Elite 7 kommet.

Elite 4 leverte det som skulle bli en stor endring fra Elite 3: aktiv støykanselering. Dette har blitt en relativt alminnelig funksjon for de fleste støykansellerende hodetelefoner, men er en stor oppdatering for en så billig serie ørepropper.

Vi har også testet de langt dyrere og på mange måter bedre øreproppene Jabra Elite 10. De koster opp mot 3000 kroner og er bedre på flere punkter. Særlig vil man merke forskjell i byggekvalitet, både i propper og etui. Men Elite 4 er et godt alternativ. Særlig pris tatt i betraktning.

For etuiet til Elite 4 kan virke litt billig. Hengslene virker lite påkostede og når du åpner og lukker er det ikke med et like tilfredstillende «knekk» som i Elite 10. Kanskje ikke så rart, et sted må de jo ha spart.

I skrivende stund koster Jabra Elite 4 790 kroner hos Komplett.no.

Les også: TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra er et fantastisk nettbrett, med ETT stort problem

Funksjonalitet, batteri og design

Jabra Elite 4 kommer i et kompakt ladeetui som du nesten ikke merker at du har i lommen. Proppene sitter godt, noe som gir en god lytteropplevelse, selv uten støykansellering aktivert.

Jabra Elite 4 sitter godt i ørene.

Øreproppene skrus på når de tas ut av etuiet og skrus automatisk av når de har vært plassert tilbake i åtte sekunder. Med på kjøpet får man tre sett med propper, i ulik størrelse.

Øreproppene varer i opptil 7 timer med støykansellering aktivert. Det er svært bra. Med etuiet får man opp mot 28 timer bruk.

Øreproppene kobler seg raskt til via Bluetooth, enten det er mobil eller datamaskin. Knappene brukes til å kontrollere volum og hoppe fram og tilbake i musikken.

Undertegnede har ikke testet det selv, men øreproppene skal også tåle fukt svært godt å kunne være under vann i opptil 30 minutter.

Les også: VIDEOTEST: Dette er Google Pixel 8 og Google Pixel 8 Pro

Les mer
Contour RollerMouse

Lyd og lydbilde

Jabra Elites App: Sound+.

Med aktiv støykansellering på gir øreproppene et godt lydbilde. Faktisk er det kanskje på dette punktet Elite 4 leverer best.

Ved å tilpasse seg lydomgivelsene behøver man ikke ha nevneverdig høyt volum for fortsatt ha god lyd. Eksempelvis hører man godt både musikk og podkast, selv om man er i støyete omgivelser på T-banen.

Til å være ørepropper, og ikke øreklokker som dekker hele øret, leverer Elite 4 svært godt.

Proppene har også HearThrough som lar deg høre omgivelsene. Lyden utenfor blir plukket opp av mikrofoner og sendt til høyttalerne.

Jabra anbefaler å ha deres app, Jabra Sound+, nedlastet. Dette er en praktisk og enkel app som gir deg flere funksjoner. I likhet med flere tilsvarende apper tillater Jabra-appen egendesignet lydbilde.

Jabra Elite 4 er litt dyrere enn Jabra Elite 3, men mye billigere enn Elite 10. Og et godt alternativ til deg som vil spare noen kroner.

Tl;dr

Jabra Elite 4 leverer en imponerende lydopplevelse pakket inn i et stilfullt og funksjonelt design. Enten du er en musikkelsker, en sportsentusiast eller bare en person som setter pris på god lydkvalitet, har Elite 4 mye å tilby.

Pros

God batteritid

God lyd og svært god støydemping

Cons

Egnet til all slags bruk

Knapper på siden av øreproppene kan være vanskelig å trykke inn

Ørepropper blir ikke alltid jevnt ladet når de ligger i etui

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.