Jeff Bezos og Elon Musk er enige: Vi trenger flere mennesker

Hvis vi hadde en billion mennesker ville vi til enhver tid hatt tusen Einsteiner og Mozarter, sier Jeff Bezos. Amazon-milliardæren er enig med Elon Musk i at folk må få barn.

Jeff Bezos (59) var gjest i Lex Fridmans podcast denne uken. Og som 11-barnsfar Elon Musk, mener også Bezos at verden trenger flere mennesker.

Bezos sier han er enig med Musk i mye og at selvom han ikke kjenner milliardærkollegaen noe særlig, kunne det være gøy å innlede et vennskap med fyren.

Dette er saken

  • Jeff Bezos uttrykker bekymring for lave fødselsrater i podcasten til Lex Fridman.
  • Både Musk og Bezos ønsker å gjøre menneskeheten multiplanetarisk.
  • Mener solsystemet har ressurser nok til en billion mennesker.

Les også: Går AI ACT for langt?

Jeff Bezos ønsker seg en million millioner mennesker

Bezos sier han gjerne skulle sett at en billion (en million millioner) mennesker levde i solsystemet.

Hvis vi hadde en billion mennesker, ville vi til enhver tid hatt tusen Mozarter og tusen Einsteiner.. Solsystemet hadde vært fullt av liv, intelligens og energi.

Jeff Bezos

Den eneste måten å klare det på er å bygge enorme romstasjoner, sier Bezos. Det blir for trangt på planetenes overflate. Bezos mener det er nok ressurser i solsystemet til å brødfø en sivilisasjon på den størrelsen.

O’Neills visjon av fremtidens romstasjoner, som Bezos referer til. (Ill: National Space Society)

Jeff og Elon har flere likheter. Tek-milliardærene har hvert sitt romfartsselskap. Bezos Blue Origin kniver med SpaceX i det moderne privatiserte romkappløpet, og det er ikke alltid god stemning mellom de to. Men begge ønsker at menneskeheten blir multiplanetarisk.

Vi vil ikke være en av de der én-planet artene, vi vil være en flerplanet-art.

Elon Musk, 2021.

Sivilisasjonens største utfordring

I april 2021 vant SpaceX en kontrakt med NASA om å bygge et månelandingsfartøy. Da gikk Blue Origin til sak mot NASA og SpaceX, men tapte saken i november samme år.

Tross småting som det, sier Bezos seg enig med Musk i mye. Han deler oppfatningen om at vår største trussel, er befolkningskollaps. Musk har flere ganger advart om en befolkningskrise og sa sommeren 2022 at fallende fødselsrate er sivilisasjonens største utfordring.

For Musk er det å bygge raketter som kan ta mennesker til Mars, en del av planen om å redde sivilisasjonen fra selvutryddelse. Musk oppfordrer dessuten til stadighet folk om å få barn.

Det er enkelt: Hvis folk ikke får barn, blir det ingen ny generasjon.

Les mer

Elon Musk

Begge er menn med store ideer. Bezos sammenligner romfarts-infrastrukturen han og Musk bygger med kredittkortet.

Da jeg startet Amazon, trengte jeg ikke å utvikle et betalingssystem… Jeg trengte ikke å utvikle transportsystem for pakkeleveranse. Infrastrukturen var allerede på plass.

Jeff Bezos

Med Amazon Winnings bygger Bezos en infrastruktur han håper fremtidige generasjoner romfartsgründere kan bygge videre på. I krystallkulen ser Bezos fremtidige generasjoner som sirkler rundt jorden i store roterende romstasjoner.

Roterende, slik at de har tyngdekraft om bord. I nærheten av jorden, slik at man kan stikke ferie til jorden en gang i blant.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.