Canadiske CBC merkes som 69 prosent statsfinansiert på Twitter

CBC

Canadian Broadcasting Corporation (CBC) har fått profilen merket som 69 prosent statlig finansiert, av Musk og Twitter. CBC svarer med å sette tvitringen på pause.

Det var den canadiske lederen for de konservative Pierre Poilievre som ba Twitter markere CBC som statsstøttet. Poilievre mener det er nødvendig for å «beskytte offentligheten mot disinformasjon og manipulasjon av folket gjennom statlig media».

Etter at Musk gikk med på å merke CBC svarte Poilievre at «nå vet folket at det er Trudeaus propaganda og ikke nyheter».

Les også: Elon Musk starter nytt KI-selskap. X.AI tar opp kampen med OpenAI

Hvorfor 69 prosent?

Etter at Musk hadde markert CBC som statlig finansiert, svarte de i en tweet at det var ukorrekt. De får nemlig 30 prosent av inntektene fra reklame. Musk korrigerte dermed etiketten til «70 prosent statlig finansiert». Men det ble også feil. CBC mente at de var mindre enn 70 prosent statlig finansiert. Dermed endret Musk merket til «69 prosent statlig finansiert», en åpenbar spøk med referanse til den en viss positur.

CBC har ikke uttalt nøyaktig hvor statlig finansierte de er, men ifølge Ars Technica, som har lest deres finansielle rapport for 2022, ser det ut som at CBC har fått 66 prosent av sin totale inntekt, av staten.

Musk skal ha hentet informasjonen om 70 prosent fra en ukorrekt tweet:

Les mer

Boikotter Twitter

CBC er en av mange statsfinansierte nyhetsbyråer som har fått passet påskrevet den siste tiden. Som NPR og flere andre, så velger CBC å boikotte Twitter inntil videre. CBC mener merkelappen undergraver deres uavhengighet, pålitelighet og profesjonalitet. CBC skal ha sendt et brev til Twitter og bedt om fjerning av merkelappen.

Musk har det moro feiden mot statsfinansierte og statsaffilierte medier. Hva som skjer med Twitter når det bare er privateide medier igjen, blir spennende å se. NRK har foreløpig ikke fått merkelapp.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.