Elon Musk starter nytt KI-selskap. X.AI tar opp kampen med OpenAI

X.AI Elon Musk

Elon Musk har stiftet et nytt selskap kalt X.AI som skal utvikle kunstig intelligens. Selskapet tar opp kampen med OpenAI, som Musk selv var med å starte.

Musk er en av grunnleggerne av OpenAI, selskapet bak den populære store språkmodellen ChatGPT, men forlot selskapet i 2018 etter en disput. Musk hadde en sentral rolle i OpenAIs oppstart og tidlige utvikling, men forlot styret på grunn av uenigheter rundt selskapets utvikling. Dessuten hadde Musk mye å styre med i Tesla og SpaceX.

Én stor plan?

Men nå vil Musk være med i kappløpet igjen. Navnet X.AI hinter til Musks gamle betalingssystem X.com slo seg sammen med Confinity Inc. og ble til PayPal. Musk har også hintet på Twitter om at han ønsker å lage en alt-mulig-app, som har blitt sammenlignet med kinesiske WeChat. Kanskje er det det han er i gang med. Twitter Inc. skiftet nylig navn til X Corp., (noe som høres ut som noe dratt ut av Mr. Robot) og flyttet til Nevada. Kanskje henger alt sammen i en stor plan.

Les også: Tech-Linus sjokkert: ChatGPT lurer et menneske til å løse CAPTCHA

Bekymret for kunstig intelligens

Wall Street Journal skriver at Musk har brukt de siste månedene på å knytte til seg forskere som kan være med å skape en konkurrent til GPT.

Musk har uttrykt bekymring for potensielle farer ved utviklingen av KI. Han har advart om at teknologien utgjør en trussel mot menneskeheten hvis man ikke er forsiktig. Musk har tidligere sagt at AI-teknologi kan brukes til å utvikle autonome våpen og at det er behov for regulering av utviklingen.

OpenAIs sjef Sam Altman er uttrykker skepsis til Musks planer:

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.