Få med deg SpaceX-oppskytning i natt

Kl 01.50 i natt kan du følge SpaceX’ oppskytning av en Falcon Heavy-rakett fra Kennedy Space Center i Florida. Raketten frakter et hemmelig X-37B-fly opp i bane for NASA.

X-37B er det minste og letteste romskipet som finnes. Det veier bare rundt 5000 kilo og må bli fraktet til rommet av en rakett som SpaceX’ Falcon Heavy.

Hvorfor fartøyet skytes opp i en Falcon Heavy-rakett og ikke en lettere Falcon 9, er usikkert. Detaljene rundt fartøyet er sikkerhetsklarert, og det er også uvisst hva romskipets oppgave er når det når rommet.

Les også: The New York Times saksøker OpenAI og Microsoft: Millioner av artikler brukt til å trene ChatGPT

Oppskytningen har vært utsatt flere ganger, men forhåpentligvis blir det noe av denne gangen. Raketten skytes opp fra oppskytningsrampe 39A på Nasas Kennedy Space Center en gang rundt kl 2 i natt.

Oppskytningen kan du se på denne streamen fra Space.com:

Utsatt siden 10. desember

Oppskytningen skulle opprinnelig finne sted allerede 10. desember. Deretter 12. desember og 13. desember, men oppskytningen ble utsatt da bakkemannskapene så seg nødt til å gå over bakkesystemene.

Les mer

Utover det vet man ikke så mye. De fleste detaljene rundt X-37B-oppdrag er sikkerhetsklassifisert. Uansett er det alltid spennende å se en SpaceX-oppskytning på direkten.

Raketten og motorene på siden skal ned på bakken igjen, og det er det alltid knyttet spenning til. Når raketten skytes opp blir det dens niende oppdrag så langt.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.