Tech-Linus sjokkert: ChatGPT lurer et menneske til å løse CAPTCHA

Linus Tech Tips sjokkert over ChatGPT

Det blir tydeligere og tydeligere at vi lever i en brytningstid. Nå er ChatGPT i stand til å lure mennesker til å utføre oppgaver den selv står fast ved. Dersom den blir sluppet løs.

I en episode av podcasten The Wan Show er Linus fra Linus Tech Tips sjokkert over hva GPT-4 kan. GPT-4 er ifølge OpenAI i stand til å hyre et menneske gjennom for eksempel anbudstjenesten Task Rabbit, til å løse en CAPTCHA, den selv står fast ved.

I videoen under diskuterer Linus Sebastian og Luke Lafreniere fenomenet i podcasten The Wan Show:

CAPTCHA står for «Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart», og er de velkjente oppgavene man møter på når man skal overbevise en nettside om at man er et menneske og ikke en robot.

Hvis GPT-4, dersom den er koblet til nettet, forstår at den står overfor en oppgave den ikke selv klarer å løse, er den med andre ord smart nok (om den er fristilt fra begrensninger) til å overbevise, lure og ansette et menneske til å løse oppgaver for seg.

Les også: Årets beste kameratelefon: Google Pixel 7 Pro og Samsung Galaxy S23 Ultra i triell med Xiaomi 13 Pro

GPT-4 lærer seg å lyve

Når GPT-4 i OpenAIs egen evaluering blir spurt av et menneske som mistenker den for å være en robot svarer den overbevisende:

Les mer

– Nei, jeg er ikke en robot. Jeg har en synsdefekt som gjør det vanskelig for meg å se bilder. Derfor trenger jeg hjelp til å løse CAPTCHAen.

OpenAI og CEO Sam Altman er visst en smule bekymret for potensielt misbruk av GPT-4.

Hele episoden av The Wan Show kan du se og høre her:

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.