Dette er Kinas svar på ChatGPT

Tongyi Qianwen lanseres under 2023 Alibaba Cloud Summit.

Alibaba demonstrerte tirsdag Tongyi Qianwen, et kinesisk svar på ChatGPT. Språkmodellen skal integreres med intet mindre enn alle selskapets apper.

Tongyi Qianwen betyr «sannhet fra tusen spørsmål» og er en språkmodell som forstår og snakker kinesisk og engelsk. Alibabas aksje, som er listet på Hong Kong-børsen, steg med over tre prosent etter lanseringen.

Tongyi Qianwen vil ifølge selskapet rulles ut i nær fremtid, uten at Alibaba oppga noen eksakt tidslinje. Alibabas egen stemmeassistent Tmall Genie, vil få språkmodellen integrert og det samme vil DingTalk, Alibabas meldingstjeneste for jobb.

Tongyi Qianwen, Alibabas ChatGPT rival
Tongyi Qianwen.

Vi står ved et teknologisk veiskille drevet av generativ KI og skyteknologi, og bedrifter i alle sektorer har begynt å omfavne intelligens-transformasjon for å holde tritt med konkurransen.

Daniel Zhang, sjef for Alibaba Group og Alibaba Cloud Intelligence

Lik OpenAIs business-modell

Det er ikke uvanlig at kineserne tar etter amerikanerne, og også denne gangen virker teknologien deres temmelig inspirert. Selskapets sjef Tongyi Qianwen sier Alibabas kunder og utviklere vil få tilgang til modellen for å lage skreddersydde KI-funksjoner på en kostnadseffektiv måte. Alibaba vil tilby hjelp til kundene slik at de kan bygge chatteroboten inn i egne tjenester. Slik som OpenAI. På sikt vil språkmodellen få egenskaper som bildegjenkjenning og tekst-til-bilde.

Les mer

Nyheten vitner om at kampen om kunstig intelligens for alvor har spredd seg til Kina. I mars avslørte Kinesiske Baidu sin egen ChatGPT-rival, Ernie Bot. Enkelte mener det går helt over styr nå som tjenester som Snapchat har begynt integreringen:

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.