Samsungs ‘Remaster’-funksjon gir gåsehud

Samsung rediger funksjon

Nylig ble det kjent at Samsung jukser med månebilder for å gi et bedre resultat enn det kameraet egentlig klarer. Nå er søkelyset igjen rettet mot selskapet for deres i overkant selvsikre ‘Remaster’-funksjon.

Det er Twitter-brukeren Apricot Lennon som har oppdaget noe usedvanlig med rediger-funksjonen (Remaster) i Samsungs galleri-app. Da vedkommende lot telefonen redigere et bilde av sin syv måneder gamle baby, valgte telefonen på egenhånd å legge på tenner.

De fleste vet at de færreste syv måneder gamle barn fulle tanngarder. Men det vet ikke Samsung som Likevel mente telefonen det var det som skulle til for å gjøre bildet fullkomment. Og resultatet ble nesten litt uhyggelig.

Tvitreren skriver at det var ingen som ba om dette.

Dette er hvor ekkelt ‘Remaster’ er på S23 Ultra. Kunstig intelligens legger tilfeldig til tenner på en syv måneder gammel baby. INGEN BA OM DETTE!

Les mer
CI-Implantat.-Shutterstock.jpg

Apricot Lennon på Twitter.

Les også: Jeg ble lurt: Samsung jukser med bildene

Prøv selv

Du kan selv teste funksjonen dersom du har en Samsung-telefon: Velg et bilde i galleri-appen og trykk på de tre prikkene nederst til høyre på skjermen. Velg deretter rediger. Voilà. Telefonen gjør bildet ditt ‘bedre’ basert på programvarens egen tolkning av hva ‘bedre’ er. Og i mange tilfeller gjør programvaren en god jobb. Men se over en ekstra gang før du sender det avgårde til venner og familie.

Samsung rediger-funksjon
Teknokratiet prøver Samsungs rediger-funksjon.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.