Verdens første transparente MicroLED-skjerm ser vill ut

Verdens største teknologimesse, CES i Las Vegas er i full gang. Og allerede er det avduket spinnvill ny teknologi. Noe av det mest imponerende er foreløpig Samsungs transparente MicroLED-skjerm.

På CES i Las Vegas idag viste Samsung frem verdens aller første transparente MicroLED-skjermer. Skjermene er fullstendig rammeløse og oppleves nærmest som «flytende i rommet», skriver Engadget.

Les også: Anmelder voldtekt i metavers

Sammenlignet med OLED- og LCD-skjermer er MicroLED-skjermene både lettere å se gjennom og mer lyssterke. At de er helt rammeløse gjør definitivt at de ser ekstra stilige ut.

Skjermene er bare en centimeter tykke og oppleves som «flytende», ifølge Engadget. Pikseltettheten er høy og og de påvirkes mindre av omgivelseslys, enn transparente OLED- og LCD-skjermer.

Men Samsungs ikke-transparente MicroLED-skjermer koster fortsatt over en million kroner for 110″, så det blir nok en stund til vi begynner å se de transparente i omgivelsene.

Hva er poenget?, spør en X-bruker. – Reklame, overalt, svarer en annen.

Les mer

Samsung viser frem Ballie

Samsung har også vist frem en futuristisk liten KI-venn, kalt Ballie. Ballie er en liten rund ball som suser rundt i stuen og som kan hjelpe deg med mye rart. Den har innebygget prosjektor og kan projisere film og videosamtaler på veggen, gulvet eller rett i taket.

Du kommuniserer med ballen i naturlig tekst gjennom en app, eller snakker til den. Ballie justerer også lys og annen smart-teknologi i huset ditt. Den kan også sjekke stekeovnen din, underholde hunden og vise deg hva som foregår i hjemmet ditt ved å sende en videostrøm fra dens innebygde kamera, til telefonen din.

Sjekk ut Ballie her:

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.