Nå kan du overlate Tinder-flørtingen til ChatGPT

https://twitter.com/gathererskull/status/1638637256167571467?s=49&t=vx-F92gt5gKlcSYxpcGWMQ&fbclid=IwAR3pKw5R9gHeNzJwUXI_32B5g5fRo_s-Y7f6SQbzbrhldXReT8n-WPDFnNQ

CupidBot er en GPT-4-app for Tinder som flørter med damer for deg. Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp på date.

CupidBots, som er basert på GPT-4 flørter automatisk med brukere og avtaler møter for deg. Den sveiper til høyre på brukere med bilder som ligner på de du har likt tidligere og legger an en tone i meldingene som ligner på din. ‘Enten du ønsker at den skal være direkte, humoristisk, nonchalant eller aggressiv i tonen.’ Slik kan du hoppe over den ‘kjedelige’ introduksjonsfasen og gå rett på date.

Hovedsakelig for menn

Utviklerne, som først hevdet at de var tidligere Tinder-ansatte, har sett et marked for menn som ikke får like mange Tinder-møter som de skulle ønske. At de var tidligere Tinder-ansatte avkreftet de senere i et intervju med Motherboard.

Tjenesten lover å ordne deg flere avtaler i uken, ‘slik at du kan hoppe rett til den beste’, uten å åpne en eneste app. CupidBot kunne nok like gjerne fungert for kvinner, men det virker som at utviklerne har en agenda.

Foreløpig er appen i beta, men det er fortsatt ledige plasser. I skrivende stund er 5525 plasser av i alt 6000 tatt. Hvis dette høres som noe for deg, er det bare å kaste seg rundt.

Les også: Ny kysse-dings hjelper de i avstandsforhold å kline

‘Det eneste du trenger å gjøre er å møte opp’

CupidBots nettsider heter det at man aldri trenger å sveipe og småsnakke igjen. Så snart en date er avtalt, gir roboten deg beskjed med tid og sted, sånn at alt du trenger å gjøre er å møte opp. Alt takket være imponerende GPT-4. CupidBot tar til og med hensyn til kalenderen din, slik at avtalene ikke krasjer med andre ting.

For 15 amerikanske dollar velger appen ut, flørter og avtaler møter med jenter i tre måneder. Appens mål er å gi menn som som synes online dating er vanskelig, en sjanse.

Etter beta-perioden vil appen ta 90 dollar for tre måneders bruk.

Hva med etikken?

Problemet er, og det er muligens ikke alle som synes det er et problem, at brukerne ChatGPT flørter med ikke vet at de tekster med en robot. På Twitter konspireres det i hvorvidt dating-appene allerede er fulle av roboter. ‘Kanskje er det derfor det klages over at menn som jenter matcher med, aldri dukker opp på date.’

Utviklerne bak CupidBot, sier ikke hvordan roboten avgjør om brukerne den liker, ligner på din preferanse. Men det kan høres ut som at den skanner profilbildene. Utviklerne innrømmer at det er etiske problemstillinger ved tjenesten, og velger derfor å være anonyme.

En talsmann for selskapet sa til Vice at de oppfordrer brukerne sterkt til å fortelle at de har brukt en robot. Etter at de har delt kontaktinformasjon. Sikkert for å ha sitt på det rene (red. anm.).

Data viser at de første meldingene som skal til for å få damenes telefonnumre, sjelden er spesielt minneverdige, og har lite å si for møtet. Det som er avgjørende for en date, er hvordan man bygger relasjonen videre når man har telefonnummeret.

Les mer

Talsperson for CupidBot, Vice.

En agenda?

Utviklerne sier at fokuset ligger på heteroseksuelle menn, siden det er de som lider mest av datingapper. Kvinner har en tendens til å favorisere de fem prosent mest attraktive mennene. ‘For den gjennomsnittlige mannen tar det enormt mye tid å skaffe bare ett møte i måneden.’ Ifølge utviklerne er det heteroseksuelle menn som kommer dårligst ut av Tinders struktur.

Det vil utviklerne sette fingeren på. Tinder er ifølge talspersonen skapt for å tjene penger, og ønsker derfor å holde brukerne på tjenesten. De er derfor ikke tjent med en struktur som er til det beste for brukerne.

Dette nøye utviklede systemet (Tinder) er spesielt dårlig for den gjennomsnittlige mann som ønsker å møte kvinner. Med den psykologiske påkjennelsen dating, eller fraværet av dating har, tar ungdommer og unge menn spesielt, skade av Tinder.

Talsperson for CupidBot, Vice.

Ikke så ille?

Det at man skriver flørtemeldinger for hverandre er i og for seg ikke noe nytt. Hvis KI kan ta seg av den kjedelige delen slik at menn oftere kommer seg på date, er det kanskje bra. Hva synes du? Legg gjerne en kommentar under!

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.