GPT-4 kan gjøre tekst til video

GPT-4 blir mer fleksibel enn GPT-3.5

Tirsdag lanserte OpenAI GPT-4, neste generasjon av den populære språkmodellen bak ChatGPT. I forkant av lanseringen avslørte CTO i Microsoft Tyskland, Andreas Braun, at GPT-4 snart kan gjøre tekst til video.

Det verserte rykter om at selskapet jobbet med neste variant av GPT i flere måneder i forkant av lansering av GPT-4 på tirsdag. OpenAI skriver på sine nettsider at neste generasjon er mer kreativ og samarbeider bedre enn noen gang tidligere: Den kan naturligvis genere og redigere tekst. Den kan sparre med brukere om kreative og tekniske skriveoppgaver som å skrive sanger og manus. Og den kan også lære seg brukerens skrivestil.

Braun uttalte på torsdag at GPT-4 ville bli lansert denne uken og være ‘multi-modal’. Det vil si at den ikke begrenser seg til tekst, men får helt nye egenskaper som for eksempel muligheten til å lage video.

En kunstig intelligens som lager video av enkle linjer med tekst, vil potensielt kunne endre hvordan vi produserer og tenker om film for alltid. Allerede lager KI overbevisende bilder og grafikk fra naturlig setninger, og tekst-til-video kan anses som et naturlig neste skritt i utviklingen.

Les også: Hvorfor er ChatGPT så woke?

Enda mer politisk korrekt?

OpenAI skriver at de har brukt seks måneder på å gjøre GPT-4 tryggere. GPT-4 er 82 prosent mindre tilbøyelig til å respondere på spørsmål om innhold som ikke er godkjent. I tillegg skal den gi 40 prosent riktigere svar enn GPT-3.5.

OpenAI har jobbet med blant annet Duolingo om å inkorporere GPT-4. Nå er to nye funksjoner på plass i språklærings-appen: Rollespill og ‘Forklar mitt Svar’. Rollespillet lar deg øve med en robot-samtalepartner. ‘Forklar mitt svar’ bryter grammatikken ned for deg for å forklare det du eventuelt ikke forstod.

GPT-4 virker enda mer allsidig enn forgjengeren og ifølge OpenAI gjør den det sterkt på en rekke amerikanske studentester. GPT-4 har brynet seg på Uniform Bar Exam, LSAT, SAT Math og Sat Evidence-Based Reading & Writing exams.

Forstår bilder

GPT-4 kan lese, skrive og analysere opp til 25 000 ord (rundt 100 sider). Dermed kan du fint be den skrive en hel masteroppgave. Den forstår og forklarer hva som skjer i bilder man mater den med, og skriver kode på alle store programmeringsspråk.

Les mer

GPT er trent på informasjon fra internett til å se statistiske sannsynligheter i linjer med tekst. Ved å lære seg mønstre i naturlig språk har den blitt en råtass til å forstå hva som er det statistisk neste naturlige ordet i setninger den generer. Ideen er forholdsvis enkel, men utførelsen er komplisert. GPT har også fått menneskelig korreksjon underveis i utviklingen for å bli bedre. I tillegg lærer den kontinuerlig fra samtaler med mennesker på nett og blir oppdatert etterhvert som flere brukere kommer til.

Nå går det fort

KI har vært under oppseiling i mange år og tjenester som Google Assistant, Siri og Amazon Alexa har sporadisk imponert i varierende grad. GPT-3 ble lansert i november 2020 og GPT-3.5 i mars 2022, men det var med ChatGPT i november i fjor at verden virkelig skulle få seg en vekker. Nå har OpenAI vind i seilene og mens universitetene fortsatt prøver å finne ut hvordan de skal forholde seg til GPT-3.5, lanserer de en enda mer avansert KI.

Les også: Magasin stenger for innsendinger etter for mye AI-generert fiksjon

Har du ChatGPT Plus, OpenAIs abonnementsløsning kan du prøve GPT-4 allerede nå. Den er også bakt inn i Microsofts Bing chatterobot og vil bli tilgjengelig for utviklere gjennom en egen API.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.