Twitter blokkert i Tyrkia

Twitter var utilgjengelig i Tyrkia onsdag, to dager etter det katastrofale jordskjelvet som har krevd opp mot 20 000 liv i både Tyrkia og Syria.

Torsdag melder Reuters at tjenesten igjen var tilgengelig i Tyrkia. Dette ble bekreftet gjennom en melding Elon Musk selv la ut.

Tyrkisk politi har ikke ønsket at det sosiale mediet skulle være åpent da president Recep Tayyip Erdoğan besøkte de hardt rammede områdene i Kahramanmaras-provinsen. Samtidig ville de forhindre at det ikke skulle spres feilinformasjon om myndighetenes respons på skjelvet.

Ikke første gang

Mange har påpekt at stengingen var svært uheldig ettersom at Twitter blir brukt av letemannskapene til både koordinering og informasjonsdeling. CNN har rapportert at 18 har blitt anhold og fem arrestert for å ha delt «provoserende» meldinger etter skjelvet.

Det er heller ikke første gang Twitter har blitt stengt i Tyrkia. Landets parlament innførte i oktober strenge lover for å slå ned på hva de mener er «desinformasjon».

Les mer

Nettstedet NetBlocks, og den tyrkiske opposisjonen, hevder at myndighetene har stått bak blokkeringen for å forhindre kritikk av Erdoğan-regimet.

Regimet selv sier at blokkeringen skjedde for å forhindre at misinformasjon ble spredd og at de nå vil a Twitter være åpent så lenge ikke mer ukorrekt informasjon blir delt.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.