Hundrevis mister jobben hos Vice.com

Vice Media Group tar drastiske grep. Innhold blir ikke lengre publisert på Vice.com og mange ansatte mister jobben.

Vil fokusere på sosiale medier

Magasinet VICE ble grunnlagt i 1994 og har lenge vært blant de mest populære engelskspråklige alternative mediene. I 1996 ble Viceland.com etablert, en nettside som senere byttet navn til Vice.com.

Torsdag annonserte leder av Vice Media Group, Bruce Dixon, at selskapet ikke lengre vil publisere innhold på nettsiden. Det betyr at Vice.com i praksis ikke lengre vil eksistere.

I samme annonsering varsler Dixon at flere i selskapet blir nødt til å se seg om etter nytt arbeid. Selskapet sier at de heller nå vil satse på publisering i sosiale medier.

Brevet Bruce Dixon har sendt til sine ansatte.

Les også: Hvorfor er Google så lite glad i hvite mennesker?

Les mer
tesla optimus gen 2

Konkurser og tapt journalistikk

Vice var en gang et av verdens største medieselskap med storstilt produksjon av nyheter, dokumentarer og journalistikk. Selskapet har likevel slitt kolossalt de siste årene og slo seg selv konkurs i 2023. Det er dramatisk tatt i betraktning at selskapet en gang var verdsatt til 57 milliarder kroner.

Journalister og andre skribenter som har skrevet for Vice.com er nå nervøse for at artikler, saker og innlegg skrevet de siste 20 årene, plutselig vil forsvinne fra nettet uten at de kan søkes opp igjen.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.