Disse må jeg ha. Med verdens raskeste sko går du like fort som du løper

Vi mennesker har et iboende behov for å bevege oss raskere og mer effektivt enn det naturen tillater oss i seg selv. Likevel har vår mest grunnleggende form for transport vært uforandret i seks millioner år.

Det er salgspitchen til Shift Robotics, selskapet bak de nye Shift Moonwalkers. Et par sko som gjør at du går like fort som du løper.

Sjefen for selskapet, Xunjie Zhang sier at ideen kom til ham en dag han kjørte en elektrisk scooter og nesten ble truffet av en bil. Etter å ha satt sammen et team av ingeniører satte han seg som mål å pakke alt som sitter i en Tesla, i et par sko.

Enkle i bruk

Skoene skal være enkle å bruke. Når du går fort akselerer de. Når du sakter farten gjør skoene det samme. For å gå opp en trapp løfter du hælen. Da låses skoene og du kan gå vanlig. Når du er oppe løfter og vrir du på hælen og skoene er i gang igjen.

Skoene har en toppfart på 11 km/t, rekkevidde på nesten 10 km og veier omtrent 1,9 kg. De passer til mange forskjellige typer sko og har magnetisk ‘quick release’. De har en bremselengde i toppfart på kun én meter.

Les mer

Takler utfordrende terreng

Skoene skal takle grus og stein, og komme seg fint over sprekker i asfalten. De tåler regn og mindre sølepytter, men hvor bra skoene fungerer i praksis, gjenstår å se. Men dette er definitivt dingser vi i Teknokratiet har lyst til å prøve.

Selskapet sier de har sikret seg alle råmaterialene og chipene de trenger for sin første parti sko, og er allerede i gang med produksjonen. Moonwalkers kan forhåndsbestilles for 1399 USD og blir levert i løpet av sommeren.

Lyst på Moonwalkers?

View Results

Loading ... Loading ...

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.