E31 – Lotta Marie Klonteig: Prinsessen av norsk e-sport

Vi har besøk av Lotta Marie Klonteig, Norges største kvinnelige streamer i Counter Strike: Global Offensive. Lotta streamer for mellom 3000 og 13 000 seere og er kaptein for 777’s kvinnelag.

Lotta gir oss et innblikk i norsk e-sports posisjon som kulturfenomen, samlende kraft og som en voksende sportsgren som ikke lenger kan ignoreres.

Norsk e-sport vokser og nå har tidligere Teknokratiet-gjest (E21) Joachim «Noobwork» Haraldsen landet en mega-deal på 150 millioner kroner og kjøpt et av verdens beste CS-lag, Heroic.

Lotta har mange tanker om det å være kvinne i gaming. Ofte har hun fått høre at den eneste grunnen til at hun har blitt så populær er at hun er jente. Hun sier også at det er en grunn til at det heter gutte-CS og jente-CS. For foreløpig er gutter flinkere enn jenter. Det kan ha med fysiske forskjeller å gjøre og at det fortsatt er langt flere gutter som spiller en PC-spill enn jenter.

«Vi må slutte å tro at likestilling betyr at kjønnene er like.»

– Lotta Marie Klonteig

Episoden utvikler seg til en spennende samtale som åpner dørene til et ganske annerledes univers.

I tillegg har det kommet nytt sosialt medium på banen som gjør noe med somes største problem: Det at mange gjemmer seg bak pseudonym og 280 tegn. Vi tar en på Clubhouse – prat med Hans-Petter Nygård-Hansen og får forklart hva tjenesten egentlig er.

(Ill: Teknokratiet)

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.