Nerdelandslaget samler underskrifter mot giftig oppførsel i spill

msvosch Veronica Langø nerdelandslaget.

På House of Nerds i Oslo idag samler Nerdelandslaget underskrifter til ‘Tiltak mot giftig oppførsel i spillfellesskap på nett’. Gjennom dagen spiller forskjellige gjester Valorant på Twitch for å rette søkelys mot giftig oppførsel i nettspill.

Selvom de tre hundre underskriftene er samlet, er det ikke noe i veien for å klikke seg inn på linken over og signere Nerdelandslagets opprop mot giftig oppførsel i spill. Jo flere underskrifter, jo bedre.

Beate Hygen. (Ill: Ole Magnus Kinapel)

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Nerdelandslaget, Medietilsynet, Redd Barna, NTNU Samfunnsforskning og reklamebyrået Superponni. Vi snakket med Beate Hygen som kunne fortelle oss at prosjektet går ut på å rette søkelyset mot ‘toxic’ adferd på nett og trakassering.

Med støtte fra Medietilsynet skal Hygen forske på mennesker og spilling, og undersøke hva som skjer med oss mentalt når vi møter på giftig adferd i nettspill.

Veronica (msvosch) Langø bekrefter hetsen

Spiller Veronica Langø som går under Twitch- og Instagram-navnet msvosch, kan bekrefte at det er mye ubehagelig adferd i nettspill. Hun anslår at hun i snitt blir kalt for stygge ting i hver femte runde hun spiller.

Nerdelandslaget har laget en plakat som beskriver hva folk kan finne på og si på nett. De fleste av frasene vil nok mange ha tungt for å uttale høyt. Det sier jo litt om nettkulturen.

Ikke umulig å endre kulturen

Hygen mener at det må bevisstgjøring til, og et steg i riktig retning er reguleringer av hva som er tillatt og ikke.

Spillselskapene er på ballen og det prøves ut forskjellige tiltak. I forrige uke ble 40 000 brukere utestengt fra Dota 2. Kanskje en løsning er å ansvarliggjøre både spillutviklere og spillerne.

Les mer

Mange har en holdning om at det bare er sånn det er, slik er gamingkulturen, men det ekskluderer faktisk en stor gruppe kvinner som ikke orker å spille mer. For noen har det også ført til selvmordstanker.

Beate Hygen

Lørdagens stream kan følges på Twitch:

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.