Roboter + store språkmodeller = fremtiden

Når selskapet Figure kombinerer avansert menneskeaktig robotikk med OpenAIs kunstige intelligens er resultatet svært imponerende.

Selskapet Figure har i samarbeid med OpenAI, laget en svært imponerende robot som både beveger seg og snakker som et menneske. Den forstår naturlig språk slik ChatGPT gjør og kan se og forstå verden på en måte vi tidligere kun har sett i science fiction.

Se den imponerende roboten i aksjon her:

Figure 01 er selskapets og verdens første kommersielt «levedyktige» autonome robot i menneskelig form. Det er en robot som skal kunne utføre generelle oppgaver, mennesker som kun mennesker har kunnet gjøre tidligere.

Roboten veier 60 kilo og kan løfte 20 kilo. Den er 167 centimeter høy, har en ganghastighet på 1,2 meter i sekundet og kan holde det gående i 5 timer av gangen før den må lades.

Drevet av OpenAI

Med en hjerne drevet av OpenAI virker Figure 01 smartere enn noen annen robot vi har sett til nå. Den kan både se og forstå objekter, behandle dem ut fra deres funksjon og justere hvordan den holder ting ut fra hvor mye motstand tingen gir. Den kan til og med evaluere sine egne prestasjoner.

Les mer

Ja, det virker i grunn som at den kan forstå det meste. I tillegg er den overraskende selvsikker når den slipper eplet i hånden på personen i filmen.

Både OpenAI, Amazon og Nvidia har investert i selskapet som har som ambisjon å utvide menneskers evner gjennom avansert kunstig intelligens. Selskapet er nå verdsatt til 2,6 milliarder dollar.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.