Putin satser på russisk spillindustri

Vladimir Putin vil at russere skal spille russiske spill på russiske spillkonsoller. Nå beordrer han utvikling av russisk spillindustri.

Russere hardt rammet av sanksjoner

Invasjonen av Ukraina har kostet Russland mye i form av sanksjoner. Flere store selskaper har trukket seg ut av landet og nettmedier som Netflix og YouTube har blitt utilgjengelig.

Sanksjonene har også påvirket landets mange gamere, et antall som skal være flere titalls millioner. Produktene til spillprodusenter som Sony, Microsoft og Nintendo er ikke lengre tilgjengelig.

Russere kan heller ikke opprette eller logge på kontorer til distribusjonsplattformer som Steam eller logge seg inn på nettsteder som Blizzard og Epic Games.

Nå ønsker myndighetene at russiske gamere skal kunne spille på russiske konsoller og russiske distribusjonsplattformer. Ordren kommer fra president Putin selv.

Les også: Nå kommer Elon Musks Grok-1.5: Tar opp kampen med ChatGPT

Vil ta lang tid å utvikle

Russere er ikke kjent for å trosse sin president, utviklingen av en helt selvstendig spillindustri vil derimot være svært vanskelig. I følge det russiskspråklige nettmagasinet Kommersant vil det ta minst fem til ti år før en russiskspråklig spillindustri kan sammenlignes med den vestlige spillindustrien.

Les mer

Innen det tidspunktet vil den russiske spillindustrien attpåtil være ytterligere 10 til 15 år bak den vestlige på grunn av manglende tilgang til teknologi.

Enkelte har påpekt at situasjonen nå minner svært om hvordan det var under sovjettiden da billige kopi-spill florerte. Russiske myndigheter har frem til 15. juni til å legge frem sine planer om videreutviklingen av den russiske spillindustrien.

En egen russisk konsoll kan man derimot ikke vente seg før tidligst 2026.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.