Nvidia CEO: Digital biologi blir den største revolusjonen noen sinne

Med kunstig intelligens vokser det frem helt nye grener av biologien. Og Nvidia står midt oppe i det, sier Jensen Huang.

Nvidia CEO Jensen Huang har fått mye presseomtale i det siste. Nvidias aksje har flydd i været og plutselig anses selskapet som verdens fremste innen kunstig intelligens. Nå retter Huang fokuset mot digital biologi.

KI-bølgen som rir verden øker etterspørselen etter avanserte databrikker som kan kjøre de mest omfattende algoritmene. Og det profitterer både Nvidia og deres aksjonærer på. Kursen har hatt en oppgang på 219 prosent bare på ett år. Mange har med andre ord blitt steinrike. Om det er for sent å kjøpe Nvidia-aksjer strides de lærde om, men at selskapet stadig akselerer er det liten tvil om.

Les også: Nytt verktøy fra OpenAI er så farlig at lansering utsettes

Digital biologi

På spørsmål fra en student om hva man burde spesialisere seg i, i en samtale på Dean’s Speaker Series på Berkeley, sier Huang at at digital biologi kommer til å bli den neste store revolusjonen. Faktisk en av de største revolusjonene noen sinne.

Huang sier at for første gang i historien tar biologi skrittet fra å være vitenskap til å bli ingeniørkunnskap. Når det skjer går utviklingen eksponentielt. For første gang vet vi hvordan vi representerer biologi og kjemi digitalt. Og Jensen understreker at Nvidia står i sentrum av denne transformasjonen. (Lover godt for aksjekursen?)

Huang sier at Nvidia har vært med å gjøre det hele mulig.

Les mer

Nå kan vi ta biologiens komplekse verden inn i datavitenskapen. Det kommer til å bli dyptgripende. Det kommer til å bli en enorm industri.

Jensen Huang, CEO i Nvidia

Biologi blir mer og mer et fag innen informatikk. I større og større grad behandler vi biologi som om det var programvare. Vi kan skrive, lese og endre DNA stadig raskere. Digital biologi kan komme til å levere skreddersydde medikamenter og behandlinger til hver av oss. Med kunstig intelligens vokser det frem helt nye grener av biologien. Muligens kan kunstig intelligens hjelpe oss å løse alle verdens sykdommer, og kanskje til og med aldringsgåten.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.