Mindre antisemittisme på X enn på andre plattformer. – Elon Musk

På en konferanse for motarbeidelse av antisemittisme i Krakow, hevder Musk det er mindre jødehat på X enn på andre sosiale medier. Det er ikke lenge siden Musk selv ble anklaget for antisemittistiske holdninger.

Det er ikke lenge siden flere store selskaper rømte fra X etter at Musk ble anklaget for å ha antisemittistiske holdninger. Musk har i det hele tatt dårlig rykte blant den amerikanske venstresiden.

Musks sa seg enig i en melding fra brukeren @breakingbaht i at den vestlige jødiske befolkningen har brukt det samme dialektiske hat mot hvite, som de nå ønsker at andre skal slutte å bruke mot dem selv.

Les også: Heksejakt og regulatorisk trakassering: Er Joe Biden ute etter Elon Musk?

Det Hvite Hus

Det var nok til at Det Hvite Hus kom på banen og sa at Musks oppførsel var uakseptabel. De er som kjent ikke så glad i Elon Musk. Musk på sin side svarte at hans kommentar ikke var ment som referanse til jødene i seg selv, men til jødiske grupperinger som Anti-Defamation League (ADL) og andre uspesifiserte «jødiske miljøer.»

Musk har muligens behov for å vise at han ikke er noen antisemitt. Fredag besøkte han Auschwitz-Birkenau i Polen og deltok deretter på en konferanse for motarbeidelse av antisemittisme i Krakow.

Det har vært en oppgang i antisemittisme siden konflikten mellom Israel og Hamas startet i oktober. Musk hevder X har hatt eksterne agenturer til å sammenligne mengden antisemittisme på X og andre sosiale nettverk. Ifølge Musk kommer X godt ut. Foreløpig har vi ikke sett kilder eller tall. Musk uttalte følgende på konferansen i Polen om antisemittisme på X:

Les mer

It’s never going to be zero if you’ve got 600 million people on the platform, expecting it to be zero is pretty unlikely.

Elon Musk

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.