Apple Car utsatt til 2028. Blir ikke like heftig som vi hadde håpet

Apple utsetter lansering av deres nye elektriske bil, Apple Car, til 2028. Designet blir dessuten enklere og selvkjøringen mindre avansert, enn det som først ble lovet.

Apple har lenge vært i utvikling av en elektrisk delvis selvkjørende bil. Men lanseringen lar vente på seg. Nå er slippet utsatt helt til 2028. Dessuten blir ikke bilen like selvkjørende som det som først ble lovet.

Les også: Ny streik i Hollywood? Nå krever musikerne beskyttelse fra KI

I utgangspunktet skulle Apple Car være en fullt selvkjørende bil uten ratt og pedaler. Men de av oss som har fulgt med på selvkjørende biler, vet at det alltid ligger «kun noen få år frem i tid».

Selvkjøring lar vente på seg

Helt tilbake i 2009, var det snakk om at selvkjørende biler var rett rundt hjørnet. I San Francisco og Phoenix i USA kan du bestille selvkjørende robottaxier med selskapet Waymo. Men bilene er avhengig av å bli monitorert av en person på Waymos kontorer.

Undertegnede har blitt fortalt at det i snitt jobber 1,7 personer med hver førerløs bil på veiene. De krever med andre ord flere sjåfører enn vanlige biler. Tesla er også kommet langt på vei, men det virker som den siste milen er lang å gå.

Les mer

Utsatt med 9 år

Nå har Apple nedjustert selvkjøreheten i sin kommende bil til «Level 2+». Det betyr at den får adaptiv cruise kontroll og filsentrering. Teslas autopilot er klassifisert til «Level 2».

De siste nyhetene rundt prosjektet som går under kodenavnet «Titan» kommer etter at sjef Tim Cook, styret, og prosjektleder Kevin Lynch har pratet sammen. Bilen har vært under utvikling siden 2014. Ti år. Og visstnok putter Apple en milliard dollar i prosjektet hvert år. I utgangspunktet håpet man på lansering i 2019.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.