Slik overrasket Sony publikum på CES

Sony Honda Mobility’s nye elbil Afeela, ble fjernstyrt inn på CES-scenen ved hjelp av en PlayStation-kontroller. Heldigvis har ikke Sony byttet ut rattet med en Playstation-kontroll helt ennå.

Da Sony styrte sin nye elbil Afeela, med en Playstation-kontroll på scenen i Las Vegas i går, var det mange som måpte. Bilen er Sony og Hondas samarbeidsprosjekt. De to gigantene inngikk et samarbeid i 2022 om å utvikle elektriske biler.

Les også: Kunstig intelligens vil overta 9 av 10 jobber i filmanimasjon

Fortsatt aner man ikke når bilen kommer i produksjon. Det man vet er at den siste utgaven kan styres av en PlayStation DualSense-kontroll. Om det kun var en gimmick eller om Afeela, som forhåpentligvis kommer på markedet for forhåndsbestilling i 2025, kan styres av en kontroll, vet man heller ikke.

Underholdningskupé

Årets utgave av bilen har LIDAR-systemer, 30 høyttalere og 42 sensorer, melder Engadget. Bilens kupé skal være designet for underholdning med Sonys surround-lyd og støykansellering.

Les mer

I tillegg har selskapet inngått et samarbeid med Microsoft om å integrere en personlig assistent gjennom deres Azure OpenAI-teknologi. Sony og Honda satser også på autonomi og med LIDARer og et system som kjører på Snapdragon’s Ride SoC skal den kunne kjøre og parkere selv.

I tillegg vil den bruke alle sine sensorer til andre smarte ting, som å åpne døren når sjåføren nærmer seg bilen. Sony Honda Mobility har som mål at Affela er på veien innen 2026.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.