Tesla-hackere låser opp «Elon-modus» i Model 3: Gir full selvkjøring

Hackere har fått tilgang på en egen «Elon-modus» som gjør Teslaer helt selvkjørende. Hackerne sier andre også kan få tilgang på den Elon Musk-ekslusive modusen, med utstyr til omtrent 6000 kroner.

«Elon-modus» gjør Teslaen helt selvkjørende og gir tilgang på «kritiske data» om bilen. Vanligvis ber bilene om at man rører ved rattet med jevne mellomrom. «Elon-modus» kan potensielt være farlig, og Tesla anbefaler naturligvis ikke folk å hacke bilene sine.

Les også: Xiaomi lanserer bil: 0-100 på 2,8 sekunder og 800 kilometer rekkevidde

Den vellykkede opplåsningen (jailbreak) ble presentert på en kongress kalt Chaos Computer Club i Hamburg på onsdag. Bak bragden står doktorgradsstipendiatene Christian Werling, Niclas Kühnapfel og Hans Niklas Jacob ved Technische Universität Berlin.

Vi demonstrerer vårt «spenningsglitch-angrep» på Tesla Autopilot. Det gir oss rotrettigheter til systemet. Angrepet gjør det mulig for oss å trekke ut vilkårlig kode og brukerdata fra systemet.

Elon-modus

Heldigvis krever angrepet fysisk tilgang på bilens maskinvare, og kan dermed ikke utføres trådløst. Hackerne var nødt til å ta hovedkortet ut av bilen og lodde litt, for å få det til. Det er bra for en slik «hack» ville utvilsomt kunne påføre andre sjåfører skade.

Les mer

For å det til har hackerne vilje forårsaket korte svingninger i strømforsyningen til en krets, som i en Tesla-bil fører til feil som hackerne har utnyttet. Selv sier forskerne at det var overraskende lett å komme inn i bilens systemer. Utstyret de har brukt koster bare 600 euro.

Elon-modus er det muligens bare Elon Musk og et fåtall andre som har tilgang på. I tillegg til færre avbrytelser av bilens systemer, gir modusen gir hackerne tilgang på brukerdata og bilens kameraer. Slik kan de gjøre opptak av det bilen ser sammen med GPS-koordinater.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.