Titusenvis av KI-kameraer skal uplasseres i Seoul

Den sørkoreanske hovedstaden Seoul skal fylles med KI-kameraer. Myndigheten håper teknologien skal redusere kriminalitet og forhindre dødelige folkemengder.

KI kommer Seoul til unnsetning!

Innen 2026 skal over 10 000 nye KI-kameraer være installert i Seoul. Det melder den engelskspråklige avisen The Korean Herald. 3000 av disse nye kameraene skal være på plass innen juli 2024. Installasjonen vil koste litt under en milliard kroner.

Myndighetene i Seoul håper at teknologien vil forhindre kriminalitet og bidra til oppklaringen av lovbrudd. Kameraene skal utplasseres i gater, parker og på turstier.

Seoul har rykte på seg for å være en av de tryggeste byene i Asia. Politi og myndigheter har likevel merket seg at kriminalitet og overgrep skjer i områder av byen hvor det er mange blindsoner hos de nåværende overvåkningskameraene.

Dette gjelder spesielt de nevnte turstiene som finnes overalt i hovedstaden. Systemene vil også brukes av brannvesen, trafikkmyndigheter og helsepersonell. Sør-Korea har fra tidligere erfaring med å bruke KI-systemer for å følge med på befolkningen. Landet brukte blant annet KI-kameraer og ansiktsgjenkjenningsteknologi for å holde oversikt over Covid-pasienter under pandemien.

Kameraene bidrar til å beskytte innbyggernes liv og sikkerhet. Vi vil eliminere blindsoner for å beskytte innbyggerne mot forbrytelser gjennom dette tiltaket.

Kim Jin-man, leder av Seouls digitaliseringsbyrå

Les også: The New York Times saksøker OpenAI og Microsoft: Millioner av artikler brukt til å trene ChatGPT

Les mer

Dårlige erfaringer med store folkemengder

I tillegg til å virke preventivt mot kriminalitet, er det flere som håper at KI-kameraene kan forhindre dødelige folkemengder. Seoul opplevde i 2022 en katastrofe da tusenvis av mennesker presset seg inn i en liten gate i Itaewon-distriktet.

153 mennesker døde i trengselsulykken som var den mest dødelige av sitt slag i Sør-Koreas moderne historie.

Myndighetene i Seoul håper at den nye KI-teknologien vil kunne forhindre like hendelser med å advare når store folkemengder samler seg.

Også i Sør-Korea har de etiske problemstillingene ved kunstig intelligens blitt fremhevet. Myndighetene har lovet at all bruk av KI-teknologi vil gjøres på en åpen og hensiktsmessig måte som ikke vil krenke innbyggernes privatliv.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.