Musk slipper Alex Jones tilbake på X: – Ytringsfrihet viktigere enn penger

Alex Jones ble utestengt fra Twitter i 2018 for å gjentatte ganger ha benektet at skytingen ved barneskolen Sandy Hook fant sted. Musk sier at selvom han er dypt uenig med Jones’ utsagn, er X tross alt en plattform for ytringsfrihet.

20 barn og 6 voksne ble drept i skytingen ved Sandy Hook i 2018. Alex Jones som flere ganger benektet hendelsen, er dømt til å betale en erstatning på 85 millioner dollar over 10 år.

Les også: AI Act politisk godkjent av EU

Twitter stengte Jones og Infowars ute på grunnlag av meldinger som gikk på akkord med deres retningslinjer for krenkende adferd. Jones begjærte seg konkurs i fjor etter å ha tapt i retten.

Infowars

Både Jones og Infowars er nå tilbake på X. Lørdag skrev Musk i en melding at han er sterkt uenig i det Jones sa om Sandy Hook, men vi (X) er en plattform som tror på ytringsfrihet. – Eller er vi ikke?

Musk lot det være opptil brukere av X om Jones skulle få komme tilbake. I en avstemming på sin egen konto stemte 70 prosent på gi Jones tilbake kontoen.

I en annen melding i forkant av avgjørelsen, skrev Musk at å slippe Jones tilbake på X ville være dårlig for økonomien, men at prinsipper er viktigere enn penger.

Etter avstemmingen påpekte Musk at dersom Jones sier noe feil igjen, vil «@CommunityNotes» korrigere påstandene. «@CommunityNotes» er en funksjon på X som lar brukere påpeke faktafeil ved andres innlegg.

Les mer

Mente Sandy Hook var myndighetenes verk

Musk nektet Jones å komme tilbake på Twitter i 2022. Den gang brukte Musk sterke personlige bilder i sin begrunnelse:

Mitt førstefødte barn døde i armene mine. Jeg kjente hans siste hjerteslag. Jeg har ingen nåde for noen som vil bruke barns død for vinning, politikk eller berømmelse.

Elon Musk, 2018

Jones mente Sandy Hook var planlagt av myndighetene som et ledd i å innføre strengere våpenregler. Men nå har Musk og Jones snakket sammen. I et intervju på X søndag sa Jones til Musk at han tror ofrene døde og at hans første uttalelse ble tatt ut av kontekst.

X har tapt mye penger den siste tiden på frafallende markedsførere. Som Musk selv sier, vil Jones tilbakekomst neppe styrke storkapitalens tillitt.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.