Sam Altman har sparken i OpenAI

Kunstig intelligens’ største stjerne har sparken. Fredag melder OpenAI at Sam Altman ikke vært ærlig og har mistet nødvendig tillit. Mira Murati tar over øyeblikkelig.

I en pressemelding fredag melder OpenAI at tidligere sjef Sam Altman har fått sparken. Ifølge styret har ikke Altman vært helt ærlig i sin kommunikasjon med selskapet.

Sam Altman har det siste året gått fra å være et relativt ukjent navn for de fleste, til å bli et av verdens viktigste navn innen kunstig intelligens. ChatGPT har vært en kjempesuksess og har for tiden 100 millioner brukere. At Altman nå får fyken kommer derfor som en overraskelse.

Mr. Altmans avskjed er en følge av en gjennomgående prosess i styret, som konkluderte med at han ikke har vært konsekvent i sin kommunikasjon med selskapet. Det har hindret styrets mulighet til å utøve sitt ansvar. Styret har ikke lenger tillit til Altman som sjef for OpenAI.

OpenAI, bloggpost

Mira Murati blir ny CEO

Mira Murati som har vært en sentral figur i OpenAIs de siste fem årene inntar rollen som CEO med øyeblikkelig virkning. Sam Altman skriver på X at han har elsket tiden sin i OpenAI, og at det har vært en transformativ opplevelse. Forhåpentligvis har han vært med å endre verden en smule.

Les mer

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.