Bluesky er åpent for alle. Vil bli den største konkurrenten til X

Det sosiale mediet Bluesky er nå åpent for alle. Selskapets grunnlegger håper å kunne ta opp kampen med Elon Musk og X.

Flora av sosiale medier

Flere nye sosiale medier har dukket opp siden Elon Musk kjøpte Twitter i fjor. Twitter, nå kjent som X, har fått konkurranse fra Threads, Post og Pebble. Den nyeste konkurrenten heter Bluesky, og ble tilgjengelig for alle 09.02.

Bluesky ble lansert i april 2023, men frem til nå har kun eksisterende brukere kunne invitere inn nye brukere. Nå er appen åpen for alle som vil registrere seg.

Les også: Nå kan du prøve Googles hittil mest avanserte chatbot

X-klone

Det er Twitter-medgrunlegger Jack Dorsey som står bak den nye appen. Dorsey begynte faktisk å arbeide med Bluesky da han arbeidet hos Twitter, og de to sosiale mediene er relativt like. Du kan skrive oppdateringer og legge ut bilder.

Innlegg kan kommenteres og likes, og du kan gjøre domenenavn om til brukernavn. Likheten gjør at flere kaller Bluesky en «X-klone».

Les mer

Bluesky har i motsetning til X helt åpen kildekode. Det skal sikre mer transparens og gjøre det mulig for utviklere å skrive sin egen kode over protokollen AT Protocol.

Flere kjendiser og tradisjonelle medier har allerede begynt å bruke Bluesky. Appen er gratis og tilgjengelig for brukere av både iOS og Android.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.