Ny undersøkelse: Amerikanere lider av predigital nostalgi

En stor undersøkelse viser at mange amerikanere lengter tilbake til tiden før mobiltelefoner og Internett. Undersøkelsen viser samtidig at flere unge vil ha en mindre digital hverdag.

Undersøkelsen viser nostalgi for en «avkoblet tid»

Det er selskapet The Harris Poll som har gjennomført nostalgi-undersøkelsen for tidsskriftet Fast Company.

Undersøkelsen hadde fokus på hvorvidt amerikanere hadde foretrukket å leve i tiden før alt ble «pålogget». Det vil altså si en tid før alle hadde tilgang til Internett og smarttelefoner.

Undersøkelsen viser at de spurte, som var 35-54 år gamle, i stor grad ønsker seg tilbake til den «avkoblede» tiden. Totalt svarte 67 prosent av de spurte at de ønsket seg tilbake til en predigital tidsalder.

Undersøkelsen viser samtidig at dette i stor grad handler om nostalgi, ikke at aldersgruppen er late eller lite tilpasningsdyktige. Tvert imot viser undersøkelsen at til tross for at mange ønsker seg tilbake til en tid mindre preget av teknologi, er den samme gruppen fortsatt svært positive til ny teknologisk utvikling.

På spørsmålet om hvorvidt man ønsket ny teknologi velkommen svarte 90 prosent at de som oftest var positive og så løsninger i ny teknologi.

Les også: Brukere i protest: Nå mørkelegges store deler av Reddit

Sosiale medier får skylden for negative holdninger

Undersøkelsen fra The Harris Poll er et godt eksempel på en klar holdning som har utviklet seg i USA de siste ti årene.

Mange opplever at kravet om å konstant være «pålogget», og digitalt oppdatert, er overveldende og anstrengende. Det er spesielt sosiale medier som får skylden for dette.

Les mer

I likhet med Norge, og svært mange andre land, har USA også opplevd en enorm forverring av den mentale helsen blant ungdom. Dette ble betraktelig forverret under pandemien.

Stadig flere ønsker nå klare og tydelige restriksjoner på hvem som kan få bruke sosiale medier, samt mer innsikt i hvordan de store teknologiselskapene opererer.

Et stort søksmål mot flere teknologiselskaper er nå i gang. Les Teknokratiet for å holde deg oppdatert på denne saken.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.