Kaos, protest og sabotasje på Reddit

Etter en periode med protester og sinne, har Reddit glidd over i kaos. Mange begynner å stille spørsmål om nettstedets framtid.

Protester mot nytt betalingssystem

april annonserte Reddit at de, i likhet med Twitter, vil ta betalt for programmeringsgrensesnittet (AIP). Det betyr at nettsider, programmer og apper som interagerer med Reddit, må betale for innhenting av data.

Den første til å protestere var Christian Selig, utvikleren av appen Apollo, som er spesifikt laget for å interagere med Reddit.

I et innlegg sa Selig at om appen skal fortsette å hente data, vil selskapet måtte betale opptil 200 millioner kroner i året. Dette er en situasjon flere tek-selskap vil kunne befinne seg i og store Reddit-miljøer varslet protest.

Lest også: Ny undersøkelse: Amerikanere lider av predigital nostalgi

Sub-redditer ble mørklagt

Fra 12-14. juni gjennomførte Reddit-brukere en internasjonal protest mot det nye betalingssystemet.

protesten var nesten 3500 sub-redditer utilgjengelige for andre enn de som selv er medlemmer av nettstedet og de aktuelle foraene. Store deler av nettstedet var i praksis utilgjengelig for dem uten slike medlemskap.

Men Reddits leder, Steve Huffman, viste ingen tegn til å endre syn på AIP-spørsmålet og under en debatt-tråd var han fortsatt klar i sin kritikk av Christian Selig og appen Apollo.

Protester har blitt til kaos

I kjølvannet av protestene har Reddit glidd over i det mange beskriver som kaos. Hovedårsaken er Steve Huffmans sterke reaksjoner på protesten.

Les mer
GPT-4 blir mer fleksibel enn GPT-3.5

Huffman og Reddit annonserte først at de mente moderatorene som hadde ledet protestene for de største sub-redditene var for mektige. Løsningen var trusler om å fjerne dem fra siden.

Kort tid etter begynte de ulike sub-redditene med nye former for protester. Den mest populære av disse har vært å flomme sub-redditene over av memer som avbilder den populære tv-personligheten John Oliver. Oliver har, frivillig eller ikke, blitt en slags uoffisiell maskot for protestene.

Det mest alvorlig for Reddit er derimot at nettstedet har blitt hacket. I februar ble nettstedet angrepet av gruppen BlackCat. De hevder å ha stjålet 800GB data fra Reddit og vil ha 45 millioner kroner i løsepenger. Nå krever også BlackCat at nettstedet skal endre AIP-vilkårene.

Foreløpig står Reddit-ledelsen på sitt. Men framtiden til nettstedet blir stadig mer usikker.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.