Reddit i stadig hardere vær

Den populære nettsiden Reddit har vært i hardt vær den siste tiden. De nyeste planene fra nettstedet skaper heller ikke begeistring.

Enormt populær

Reddit er et av de mest populære nettstedene og sosiale mediene i verden, og blant de 20 mest besøkte på hele Internett. Men nettstedet har en trøblete historie.

Siden, som består av over én million forum, kalt sub-redditer, kritiseres ofte for å tillate kontroversielt innhold som pornografi, propaganda og konspirasjonsteorier.

Siden har også blitt kritisert for å blokkere innhold de ikke liker, noe enkelte ser på som sensur. Det var mange som reagerte da sub-redditen r/TheDonald, en støttegruppe til Donald Trump, ble fjernet i 2020.

Les også: Sam Altman vil ha regulering og kontroll av kunstig intelligens

Nytt betalingssystem på Reddit

I april annonserte Reddit at de, i likhet med Twitter, nå vil ta betalt for programmeringsgrensesnittet (AIP). Det betyr at nettsider, programmer og apper som har interaksjon med Reddit, nå må betale.

Om man for eksempel har en app som henter innhold fra nettstedet, må appen betale store summer for dataen. Dette står i stor kontrast til Reddits opprinnelige holdning, hvor de hadde svært liberale holdninger til AIP-deling.

En av de som protesterer er Christian Selig, utvikleren av appen Apollo, som spesifikt er laget for å interagere med Reddit.

I et innlegg sier Selig at om appen hans skal fortsette å hente data, vil selskapet bli nødt til å betale opptil 200 millioner kroner i året.

Les mer

Kamp mot kunstig intelligens

Årsaken til at Reddit nå velger å endre systemene skal komme av framveksten til ChatGPT.

Reddits sjef, Steve Huffman, forklarer at flere kunstig intelligens-systemer bruker Reddit til trening gjennom deres AIPer. Dette tjener ikke Reddit på og dermed er det ingen grunn til å fortsette med gratis AIP-deling.

Det har også vært spekulert i om Huffman tar grep på grunn av nettstedets planlagte børsnotering. Blir selskapet børsnotert vil det være viktig for selskapet å vise at de kan holde på alt av potensielle inntekter, inkludert AIP.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.