Møt Annie: Din egen virtuelle ChatGPT-dame

Call Annie

Det har vært tema for sci-fi i mange år, og nå er det her. Call Annie er en ny app til iPhone som gjør ChatGPT om til den virtuelle samtalepartneren Annie.

Det er både gøy og skremmende, skriver Chris Frantz på Twitter om appen Call Annie. Han har tatt en prat med Annie, den nye virtuelle samtalepartneren. Annie har langt rødt hår og sier hun har studert i Firenze der hun tok timer i både kunst og ingeniørvitenskap. Hvordan hun har fått til det, som en virtuell robot, er ikke godt å si.

Annie beveger både leppene og ansiktet på en naturlig måte når hun snakker og er det beste vi har sett til nå, av virtuelle samtalepartnere med video. Forsinkelsestiden er imponerende kort, og Annie beveger seg forholdsvis mykt og naturlig. Dog med noe spesiell mimikk.

Les også: Dette er ChatGPTs holografiske avatar: Møt Onkel Kanin

Ta en videosamtale med Annie

Når du bruker Call Annie, starter du en videosamtale og snakker med Annie som om hun var en person i andre enden av røret. Annie lytter til deg og genererer et svar basert på den store mengden data som er lagret i ChatGPT. Annie utvikles av Animato.Ai og hjelper deg med læring og nettsøk, når hun ikke bare er der for deg som en venn.

Appen er lansert og kan prøves allerede nå. Dessverre fungerer Annie kun til iOS 16 og til Mac OS13 på maskiner med M-prosessor.

Les mer

Fortsatt er det (heldigvis) ting som avslører at Annie ikke er helt ekte. Responstiden er fortsatt akkurat litt for lang til at simuleringen virker helt overbevisende. Men det er ikke langt unna. Og Annies stemme er kanskje litt robot-aktig. Men Annie får oppdateringer, og det er neppe lenge til hun og andre tilsvarende virtuelle samtalepartnere blir sabla gode.

Google Assistant, Siri og Alexa, har vært tilgjengelige i mange år, uten å bli på langt nær like naturlig. Bare det at man aktiverer assistentene med et bestemt kodeord, ødelegger realismen i opplevelsen. Selvom det kan være nødvendig. ChatGPT og Call Annie markerer en ny begynnelse.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.