Bang & Olufsens nye Beosound A5 er inspirert av håndvevde danske skinnstoler

Beosound A5

Enda mer snacks fra high-end lydfabrikant Bang & Olufsen. Ut av samarbeidet med den dansk-italienske designduoen GamFratesi kommer Beosound A5, en høyttaler som kombinerer nordisk og sørlig design.

Ifølge selskapet er Beosound A5 en høyttaler med imponerende lydkvalitet og 360-graders lyd, detaljert håndverk og lang levetid. Høyttaleren har en veiledende pris på 10 599 kroner.

Designduoen GamFratesi
Den dansk-italienske designduoen GamFratesi. (Ill: B&O)

Beosound A5 er Bang & Olufsens kraftigste bærbare høyttaler til dags dato, med fireveis driveroppsett og fire digitale forsterkere som kombinert gir 280 watt effekt. Det betyr at denne lille høyttaleren kan fylle et stort rom med dynamisk 360-graders lyd.

«Beosound A5 er vår nye high-end bærbare høyttaler som kombinerer Bang &
Olufsens langvarige tilnærming til tidløs design med vår visjon om lyd for
fremtiden,»

Vice President of Product Marketing, Michael Henriksson.

Les også: Bryterne kommer tilbake?

Inspirert av Beolit-serien

Høyttaleren består av basshøyttaler, mellomtone og diskanthøyttaler, og den estetiske inspirasjonen er hentet fra Bang & Olufsens Beolit-serie. Teknologien derimot, er hentet fra HiFi-høyttalerne Beolab 90 og Beolab 50. Med Beamforming-teknologi skal lyden være kraftfull, presis og bærbar.

Beosound A5 har også trådløs telefonlader integrert i toppanelet. Den er støv- og vanntett med IP65-sertifisering og holder det gående i 12 timer på en ladning. Du kan styre høyttaleren fra et brukergrensesnitt på toppen eller fra Bang & Olufsen-appen.

Les mer

Gjenbruk

B&O vektlegger at høyttaleren kan plukkes fra hverandre når den én dag er klar for dynga, slik at materialene i den kan gjenbrukes i nye dupeditter. Gjenbruk og bærekraft tar selskapet alvorlig.

Beosound A5 er tilgjengelig i to fargevarianter – naturfarget aluminium med vevd papirfiberfront og lyst eikehåndtak, og svart antrasitt med mørkt eikehåndtak.

GamFratesi sier at inspirasjonen til Beosound A5 er hentet fra flere steder. Blant annet fra skandinavisk natur, Panama-stråhatter og håndvevde danske skinnstoler fra 1960-tallet.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.