Meta jobber med desentralisert Twitter-utfordrer

Meta pønsker på ny Twitter-utfordrer

Meta ser et åpent vindu for en desentralisert Twitter-utfordrer, melder Reuters fredag morgen. Ifølge en talsperson for Meta ser selskapet et behov for en egen app der innholdsprodusenter og offentlige personer kan dele oppdateringer.

Det at enkelte brukere hopper av Twitter etter Elon Musks oppkjøp gjør at flere aktører ser på mulighetene for å fylle behovet for et alternativ. Metas nye app kan bli lansert under Instagram.

Desentralisert utfordrer

Indiske Moneycontrol skriver at prosjektet med kodenavn ‘P92, vil støtte ActivityPub. Det er en nettverksprotokol for sosiale medier som Twitter-rival Mastodon kjører på. Systemet skiller seg fra Facebook og Twitter som distribueres fra en lokal serverpark. Mastodon er installert på tusenvis av servere og er et slags samarbeidsprosjekt mellom frivillige aktører.

Les også: Meta lanserer LLaMA: En langt mer effektiv ChatGPT-konkurrent

Om Metas Twitter-utfordrer blir en reell utfordrer til Twitter gjenstår å se. Det er i det hele tatt usikkert om prosjektet er på idéstadiet eller om appen er under utvikling.

Les mer

Nyhetene kommer i en tid der mange brukere ser seg om etter et alternativ til Twitter etter at Elon Musk tok over sjappa. I desember lanserte Meta en funksjon til Instagram kalt ‘Note‘, der brukere kan dele meldinger på opptil 60 tegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.