Få med deg Googles ‘Live from Paris’ 8. februar – tar opp kampen med ChatGPT

I januar erklærte sjef i Google Sundar Pitchai, ‘kode rød’, etter å ha innsett at Googles dominans som søkemotor står på spill over OpenAIs ChatGPT.

På mange måter kan det virke som Google har hvilt på laurbærene de siste årene som verdensledende innen stemmestyring, navigasjon, søk, kunstig intelligens etc. Det svært spennende ‘Google Duplex’-prosjektet som selskapet viste frem allerede i 2018, der en stemmeassistent ringte frisøren og bestilte time, ble lagt ned i desember.

Sundar Pichai, CEO i Google. (Ill: Andrew Harrer/Bloomberg)

Men etter at ChatGPT tok verden med storm har de innsett at de ligger bakpå. Samtidig har moderselskapet Alphabet sett seg nødt til å sparke hele 12 000 ansatte globalt.

Kan Bing rase forbi Google?

Kombinasjonen søkemotor/språkmodell kan bli et kraftig verktøy, og skal vi tro The Information, er det akkurat det som kommer. Med Microsoft og ChatGPT i spissen.

Microsoft investerte 1 milliard dollar i det Elon Musk-startede OpenAI i 2019 og ifølge The Information er planen å inkorporere deler av funksjonaliteten i Bing. Spiller de kortene sine riktig, kan man de muligens rase forbi Google.

Microsoft har allerede lagt frem planene for å inkorporere ChatGPT i Azure OpenAI Service.

«Søk, kart og mer»

Google planla å vise frem ny KI-teknologi på Google I/O i mai, men kan ha fremskyndet planene. 8. februar kl 1430 norsk tid inviterer de til nett-arrangementet ‘Live from Paris’ som du kan få med deg på linken under. Det vil handle om «Søk, kart og mer».

Les mer

«Vi tenker nytt om hvordan folk søker, utforsker og bruker informasjon, og gjør det mer naturlig og intuitivt å finne det du leter etter, enn noensinne.»

Google

I invitasjonen hinter Google til både Maps, Lens, shopping og Translate, tjenster som belager seg på kunstig intelligens.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.