Flere faktorer kan sende Bitcoin til himmels

Stor kryptoplattform har åpnet for kinesiske expats og mye tyder på at Kina vil åpne for krypto igjen. Det kan sende Bitcoin til himmels.

I 2021 slo Kinesiske myndigheter knallhardt ned på kryptovaluta og forbød all handel og mining av digitale valutaer. Det sjokkerte markedet og sendte Bitcoin-prisen ned 30 prosent. Nå er det flere ting som tyder på at kineserne kan komme til å åpne opp igjen. Skjer det kan kursen fly til vers.

– Det er uungåelig, sier Brook Pierce, medgrunnlegger av USDT, en såkalt stabil kryptovaluta som følger dollarkursen. – Det er ikke et spørsmål om hvorvidt, men om når.

Les også: Bruksvilkårene til Photoshop oppdateres. Adobe får tilgang til alt du har laget

Kryptobørs åpner for kinesiske expats

Denne uken annonserte Bybit i Dubai, en av verdens tredje største kryptoplattformer, at de åpner for at kinesiske expats kan få handle.

Hong Kong, som har litt særegne regler, har allerede godkjent en håndfull Bitcoin- og Ethereum-ETF’er, på Hong Kong-børsen. ETF’er er en måte å handle kryptovaluta på, på alminnelig børs.

I forrige måned spredde et rykte seg om at Hong Kong kan komme til å åpne ETF’ene for resten av Kina.

Frykter dollarkollaps

I tillegg blir frykten for dollarkollaps stadig større på grunn av intens pengebruk og pengetrykking. Det får folk til å se til gull og bitcoin som bedre alternativer å plassere grunkene sine i.

Enkelte mener Bitcoin kan komme til å fullstendig erstatte gull som et trygt alternativ til fiat (alminnelige valutar). Flere land kan også komme til tilføye Bitcoin som en ekstra offisiell valuta for større transaksjoner, mens man fortsetter å bruke nasjonale valutaer for daglige handler.

Les mer

Spesielt tredje verden, land med dårlige valutaer, har store andeler kryptobrukere.

(USA har svimlende 34 billioner dollar i gjeld.)

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.