Nå kommer Elon Musks Grok-1.5: Tar opp kampen med ChatGPT

Den liberale samtaleroboten Grok kommer i ny versjon til X torsdag neste uke. Versjon 1.5 blir bedre i alt, men spesielt til å kode og svare på matematiske spørsmål.

Grok-1.5 blir tilgjengelig for testere og de som allerede er Grok-brukere på X (tidligere Twitter). Samtaleroboten har vært tilgjengelig for betalende brukere av X siden desember, men foreløpig ikke i Norge. Men med VPN kan du melde deg som beta-tester.

Les også: Florida innfører forbud mot sosiale medier for barn under 14 år

Ifølge Musk er Grok en «maksimalt sannhetssøkende kunstig intelligens». Grok ble lansert av xAI og Musk som et alternativ til OpenAI og Microsofts ChatGPT som ifølge Musk, trenes til å ha et politisk ståsted.

Anti-woke

Musk var med å starte OpenAI 2015, men forlot selskapet i 2018 etter en disputt hvor han var uenig selskapets planer. I slutten av februar saksøkte Musk OpenAI for å ha gått bort fra sitt originale mål om å lage kunstig intelligens som skal være til det beste for menneskeheten, til fordel for profitt. Musk var en av mange profilerte vitenskapsmenn og gründere som signerte et opprop for å sette utviklingen av kunstig intelligens på pause.

Les mer

I likhet med konkurrentene er Grok en stor språkmodell. Den har en dose humor og direkte tilgang til X. Med andre ord har den tilgang til all verdens nyheter og informasjon i samtid. Det kan gi den et fortrinn.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.