Live Nation saksøkes i USA

Det amerikanske justisdepartementet har startet søksmål mot Ticketmaster og Live Nation. Årsaken er monopol-tilstander og høye billettpriser.

Live Nation har total dominans

Det amerikanske justisdepartementet, sammen med 30 statsadvokater og distriktsadvokater, har startet et antitrust (anti-monopol red. anm)-søksmål mot Ticketmaster og moderselskapet, Live Nation Entertainment.

Justisdepartementet hevder at de to selskapene har et monopol i konsertbillett-industrien som gir dem muligheter til å ulovlig undertrykke konkurranse.

Justisdepartementet hevder videre at Live Nations dominans, som omfatter billettsalg, promotering, artistforvaltning og eierskap av konsertarenaer, har gitt selskapet urettferdige fordeler over konkurrenter.

Spesielt har det påståtte billettmonopolet redusert forbrukernes valgmuligheter, noe som fører til høyere priser. Live Nation eier eller kontrollerer over 265 konsertarenaer i Nord-Amerika, inkludert over 60 av de 100 største amfiteatrene i USA.

Les også: Kunstig intelligens er den nye iPaden

Vil knuse monopolet

Uroen over Live Nations dominans nådde et høydepunkt i november 2022 da Ticketmaster kollapset på grunn av enorm etterspørsel etter billetter til Taylor Swifts pågående Eras Tour-turne. Dette skal ha vært hendelsen som førte til at justisdepartementet startet etterforskning.

Les mer

I et blogginnlegg hevder Live Nation selv at justisdepartementet overser de faktiske årsakene til at billettprisene har økt. De hevder at årsaken til de økte prisene er en kombinasjon av økt ressursbruk, høy etterspørsel og svartebørssalg. Live Nation hevder videre at det er absurd å kalle markedsdominansen deres for et monopol.

Søksmålet mot Live Nation er det tredje søksmålet igangsatt at det amerikanske justisdepartementet under ledelse av vise-justisminister Jonathan Kanter. I tillegg til søksmålet mot Live Nation leder Kanter søksmål mot Apple og Google.

Alle søksmålene har til hensikt å bryte opp makten til de mektigste teknologiselskapene og deres monopollignende dominans.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.