Kamala Harris vil forbedre internettilgangen i Afrika

USAs visepresident har store planer for Afrika. Om kort tid vil mange flere på kontinentet ha tilgang til internett, om Kamala Harris får det som hun vil.

Fra 40 til 80 prosent

Fredag annonserte USAs visepresident Kamala Harris planer for å sikre en større del av Afrikas befolkning tilgang til internett. Annonseringer skjedde samtidig som Kenyas president, William Ruto, besøkte Washington DC.

Det nye partnerskapet skal bidra til å sikre 80 prosent av Afrika tilgang til internett innen 2030.

I dag har omtrent 40 prosent av Afrikas befolkning tilgang til internett. I land som Somalia, Sør-Sudan, Madagaskar og Tsjad, har kun 1-9 prosent av befolkningen tilgang.

For å sikre økt tilgang har Harris etablert en ny organisasjon, Partnership for Digital Access in Africa, en videreføring av president Joe Bidens initiativ Digital Transformation With Africa.

Internettilgang kan sikre investeringer til Afrika

FN meldte i fjor at utenlandske direkteinvesteringer i Afrika falt fra rekordhøye 800 milliarder i 2021, til 400 milliarder i 2022. Harris håper at tilgangen til internett skal få investeringene opp igjen.

Foruten å lanseringen av Partnership for Digital Access in Africa, kunngjorde Harris et initiativ som skal sikre 100 millioner afrikanere og bedrifter i landbrukssektoren tilgang til den digitale økonomien. Dette er bare et av flere initiativer som nå blir startet.

Les mer

Den afrikanske utviklingsbanken (AfDB) skal sammen med Mastercard bidra til å danne Mobilizing Access to the Digital Economy Alliance. Alliansen vil starte et pilotprogram for å gi digital tilgang til 3 millioner bønder i Kenya, Tanzania og Nigeria.

Les også: Live Nation saksøkes i USA

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.