Kinesiske SenseTime lanserer stor språkmodell som banker GPT-4 Turbo

Kinesiske SenseTime har lansert en ny stor språkmodell som banker GPT-4 Turbo på nesten alle punkter i en ytelsestest.

SenseTime gjorde et kjempehopp på Hong Kong-børsen etter at selskapet lanserte SenseNova onsdag. SenseNova 5.0 har ifølge selskapet selv, svært imponerende spesifikasjoner og banker GPT-4 Turbo i nesten alle punkter i en ytelsestest.:

  • Et kontektsvindu på 200 000 tegn. Det betyr at den store språkmodellen kan generere svar basert på en input på 200 000 tegn.
  • Er trent på mer enn 10TB med tegn.
  • Skal være spesielt langt fremme på kunnskap, matematikk, resonering og koding.

Etter lansering av SenseNova 5.0 steg aksjen med over 30 prosent på Hong Kong-børsen. Ifølge selskapet skal den kinesiske store språkmodellen ha bedre forståelse, oppsummeringsevne, spørsmål og svar-evne, og være bedre for vertikale applikasjoner for utdannelse og industri.

SenseNova 5.0 gjør det bedre enn GPT-4 Turbo på nesten alle punkter. (Ill: SenseTime)

Ikke overraskende skal SenseNova også være bedre enn GPT-4T i kinesisk. Om SenseNova 5.0 er så bra som det sies er Kina virkelig påmeldt kampen om kunstig intelligens. Også Alibaba og Baidu utvikler egne KI-plattformer.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.